Aukso fondas/ Žuvis ir jūros gėrybės

Sūdytos skumbrės tartaras

Sūdytos skumbrės tartar'as - bulviukose.lt

Sūdytos skumbrės tartaras – gaivus, sotus ir nebrangus užkandis. Gražiai patiekus papuoš šventinį stalą.

Sūdymui:

  • 1 šviežios skumbrės
  • Druskos
  • Cukraus

Sūdytos skumbrės tartaras:

  • Sūdytos skumbrės
  • Kaparėlių
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Alyvuogių aliejaus
  • Aitriosios paprikos
  • Pomidoro
  • Avokado
  • Krapų
  • Citrinos
  • Žiupsnelio rudojo cukraus

Gaminimo eiga:

Skumbres išdarinėkite, išfiliuokite, išrinkite ašakas, užberkite druskos ir cukraus mišiniu (2:1) ir palikite sūdytis šaldytuve per naktį. Filė nuplaukite nuo druskos pertekliaus, gerai nusausinkite ir supjaustykite kubeliais.

Avokadą supjautykite kubeliais ir apšlakstykite juos citrinos sultimis. Kaparėlius pasmulkinkite. Pomidorą nublanširuokite, nulupkite odelę, pašalinkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Aitriąją papriką ir krapus susmulkinkite.

Sumaišykite skumbrę su pomidorais, avokadais, kaparėliais, aitriąjąj parika, krapais, pipirais, cukrumi ir šlakeliu alyvuogių aliejaus. Išvardintus ingredientus dėkite pagal skonį.

(Šaltinis: idėja Forelle)

Sūdytos skumbrės tartar'as - bulviukose.lt

2 Comments

  • Reply
    Odeta
    2013-08-19 at 16:10

    Aš iš skumbrės dažniausiai gaminu straganiną:) Bet manau, kad tartaras irgi būtų puiku:)

  • Reply
    Laura
    2013-08-20 at 07:40

    Straganina pas mane irgi eilėje stovi 😉

  • Palikite komentarą

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI