Kepti kaulų čiulpai paniruotėje – kitoks čiulpų patiekimo būdas šio delikateso mėgėjams.
Kepti kaulų čiulpai:
- Reikės žinoma jautienos cukrinių kaulų čiulpų. Pas mus galima nusipirkti paruoštų kepimui, išilgai pjautų cukrinių jautienos kaulų, tačiau mums reiks supjaustyto kaip čia pasakius – griežinėliais. Išeitys dvi, arba prašyti mėsininko, kad supjaustytų greižinėliais arba ieškoti pirkti. Mačiusi tokio pjaustymo kaulų sriubų rinkiniuose.
- Kiaušinių
- Miltų
- Panko džiūvesėlių
- Riebalų kepimui
- Jūros druskos
Gaminimo eiga:
Išstumkite iš kaulų čiulpus taip, kad iškristų gražūs cilindriukai. Kad lengviau būtų, palaikykite kaulus kambario temperatūroje, čiulpai atšils ir lengviau išsistums iš kaulo pastūmus juos pirštu. Ne visi lengvai išsistumia iš kaulo, kai kuriuos čiulpus laiko plonytės kaulinės gijos, tai jau juos panaudokite kitiems patiekalams. Galima iškepti su pačiu kaulu ir iškabinti šaukšteliu pasigaminus saldžiarūgštį padažėlį, pasigaminti sviesto kepsniams, arba sudėti į paštetą.
Čiulpų cilindriukus supjaustykite maždaug piršto storio griežinėliais, užpilkite šaltu vandeniu ir padėkite į šaldytuvą per naktį, kad išsiplautų kraujas. Na jie bus baltesni, gražesni, bet to daryti tikrai neprivaloma.
Pasiruoškite tris dubenėlius. Vieną su miltais, kitą su kiaušinių plakiniu, trečią su panko džiūvesėliais.
Išmirkytus kaulų čiulpus nusauskinkite, pamirkykite į miltus, kiaušinio plakinį ir džiuvesėlius. Kiekvieną veiksmą reikia atlikti nuoširdžiai, nes bet koks plyšelis kepimo metu ištekins čiulpų riebalus, o mums reikia, kad jie liktų paniruotės viduje.
Kepkite paniruotus kaulų čiulpus įkaitintuose riebaluose kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Riebalų į keptuvę nepagailėkit. Tinka kiaulienos taukai, jautienos lajus, ančių, žąsų taukai, lydytas sviestas.
Iškeptus čiulpus apibarstykite jūros druska.
Patiekite su gaiviomis, rūgštelėjusiomis salotėlėmis arba marinuotomis ar raugintomis daržovėmis, kad padėtų virškinti 🙂
Pagal Jennifer McLagan receptą.
Komentarų nėra