Kepti kiaulpienių pumpurai – paprastas ir skanus užkandis tiesiai iš pievos, turtingas geležies, vitaminų A ir C. Pumpurai taip pat gali būti marinuojami ir naudojami vietoj kaparėlių.
Kiaulpienė valgoma beveik visa – žiedlapius deda į kepa pyragus, pyragaičius, varškės apkepus, tortų kremus, gamina iš jų sirupus. Iš šaknų gaminamas kavos gėrimas. Jaunais lapeliais gardinamos salotos, mėsos patiekalai, jų galima dėti į sriubas.
Kepti kiaulpienių pumpurai:
- Kiaulpienių pumpurų
- Miltų
- Kiaušinių
- Lydyto sviesto kepimui
- Druskos
- Mėgiamų prieskonių
Gaminimo eiga:
Kiaulpienių pumpurus nuplaukite, nuimkite kotelius. Pumpurus apvoliokite miltuose, mirkykite kiaušinio plakinyje, paskui vėl miltuose ir kepkite keptuvėje su sviestu kol gražiai apskrus. Kepimo metu pabarstykite prieskoniais ir druska.
Iškepusius pagardinkite citrinos ar laimo sultimis, mirkykite į sojos arba majonezinį padažus ir valgykite.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti
Komentarų nėra