Aukso fondas/ Miltiniai nesaldūs patiekalai/ Žuvis ir jūros gėrybės

Ruginiai blynai su lydekos ikrais

Ruginių miltų blynai su lydekos ikrais

Ruginiai blynai su lydekos ikrais ir grietine – nuostabus užkandis. Viskas paprasta, išskyrus gauti lydekos ikrų. Paieškojus galima jų nusipirkti. Jie geltonos spalvos, labai smulkūs ir skanūs.

Ruginiai blynai su lydekos ikrais:

  • 100 g ruginių rupių miltų
  • 100 g kvietinių miltų
  • 300 g kefyro
  • 1 kiaušinio
  • 1 šaukšto šalto spaudimo aliejaus
  • 1/3 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/3 šaukštelio druskos
  • Lydyto sviesto kepimui

Taip pat reikės:

  • Lydekos ikrų (arba kitokių turimų)
  • Grietinės
  • Svogūnų laiškų

Gaminimo eiga:

Supilkite į dubenį kefyrą, aliejų, įkulkite kiaušinį, sudėkite druską. Viską išplakite. Supilkite miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. Palikite tešlą pastovėti pusvalandžiui, kad išbrinktų. Iškepkite blynelius keptuvėje su lydytu sviestu.

Patiekite blynelius su grietine, ikrais ir smulkintais svogūnų laiškais.

Jei gausite šviežių ir neparuoštų lydekos ikrų – peiliu atsargiai atskirkite nuo juos gaubiančių plėvelių. Perplaukite šaltu vandeniu. Rimtai pasūdykite. Po kokio pusvalandžio vėl perplaukite ir dėkite ant sviestu pateptos duonos arba naudokite kitiems patiekalams.

Jums taip pat gali patikti
Šaltinis

 

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply