Daržovės/ Žuvis ir jūros gėrybės

Lydekos kepsneliai su saldžia bulve, raugintais burokėliais ir ikrais

Lydekos kpensiai su ikrais

Reikės:

  • 2 lydekos kepsnelių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Lydyto sviesto kepimui
  • Šlakelio citrinos sulčių

Bulvėms:

  • 2 nedidelių saldžių bulvių
  • 1 šaukšto lydyto sviesto
  • 1 šaukšto smulkintų krapų
  • Druskos

Burokėliams:

  • 1 stiklinės šiaudeliais pjaustytų raugintų burokėlių
  • Šlakelio šalto spaudimo aliejaus

Taip pat reikės:

  • 2 saujų gražgarsčių
  • 2 šaukštelių lydekos ikrų (galite naudoti menkės, lašišos ir kt.)

Gaminimo eiga:

Lydekos kepsnelių odelėse peiliu padarykite po kelis negilius įpjovimus (kepimo metu jie mažiau riesis), pasūdykite. Dėkite kepsnelius į keptuvėje įkaitintą sviestą odele žemyn ir kepkite, kol ji gražiai apskrus. Kepsnelius apverskite, keptuvę uždenkite ir išjunkite kaitinimą. Laikykite uždengę apie 5 minutes, kepsneliai iš lėto baigs kepti. Prieš patiekiant, pašlakstykite citrinos sultimis.

Bulves nulupkite, pasmulkinkite, išvirkite. Sutrinkite smulkintuvu su sviestu, paskaninkite druska, įmaišykite krapus.

Burokėlius sumaišykite su aliejumi.

Gražgarstes pašildykite (kol apvys) keptuvėje, kurioje kepė žuvis.

Lydekos kepsniai su burokėliais

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply