Kepti pomidorai įdaryti parmezanu, česnakais ir petražolėmis. Šis receptas nerealus. Skanu ir vieni, ir kaip garnyrai prie mėsos ir žuvies.
Kepti pomidorai įdaryti parmezanu:
- 10 vidutinių pomidorų
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 5 smulkintų česnako skiltelių
- 10 šaukštų smulkintų petražolių lapelių
- 6 šaukštų baltos duonos trupinių
- 6 šaukštų tarkuoto parmezano
- 6 šaukštų alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Pomidorus perpjaukite pusiau. Atsargiai išspauskite iš jų sėklas. Apibarstykite druska ir sudėkite pjūviu žemyn į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų. Palaikykite 20 minučių.
Į dubenį suberkite česnakus, petražoles, duonos trupinius, sūrį. Maišydami šakute, pilkite aliejų. Pagardinkite druska ir pipirais.
Arbatiniu šaukšteliu pridėkite įdaro į pomidorų puseles. Įspauskite pirštais, nes kepant įdaras šiek tiek pakils.
Įdarytus pomidorus sudėkite į aliejumi išteptą skardelę ir kepkite iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.
(Receptas iš knygos „Valgių knyga”)
Daugiau daržovių receptų
Sekite bulviukose.lt Instagrame
4 Comments
Forelle
2010-08-20 at 06:34Man jie ir vieni skaniai valgytųsi. Reiks grįžus iš sodo su pomidorais, būtinai išbandyt
Laura
2010-08-20 at 07:09Vienus ir valgėm…degustavom naujove…net mėsos valgytojui labai patiko, bet vieningai nusprendėm, kad tiktų prie kepsnių, ypač prie jautienos steiko 😉
Forelle
2010-08-23 at 18:08Šiandien išbandyta. Tikrai labai skanu, kepsnys tiktų, bet buvo gerai ir be jo 🙂
Laura
2010-08-23 at 18:44Liuks 😉