Kepti varškėčiai su manais – purūs, minkšti ir labai lengvai pagaminami. Mes mėgstame sūrius padažus, tai valgėme su sviesto ir grietinės padažu pagardintu prieskonine druska. Ir oj kaip dar peletrūnas būtų tikęs! Pamiršau įdėti, bet sekančiam kartui tikrai bus 🙂
Varškėčiai unikalūs tuom, kad gali būti valgomi kaip nesaldus patiekalas su grietinės, jogurtiniais, pesto padažais. Arba patiekiamas kaip prašmatus pusryčių desertas su įvairiaspalvėmis uogomis, uogiene, vaniliniais ar trintų uogų padažais, skystu medumi.
Kepti varškėčiai:
- 500 g 9% kuo sausesnės varškės
- 1 kiaušinio
- 0,5 šaukštelio druskos
- 1 šaukšto cukraus
- 2 – 3 šaukštų manų kruopų
- Miltų apvoliojimui
Gaminimo eiga:
Kaip ir parašiau ingredientų sąraše, varškė turi būti kuo sausesnė. Jei jaučiate, kad joje yra drėgmės ar net paspaudus sunkiasi skystis, dėkite ją į kiaurasamtį ir palikti šaldytuve per naktį, kad nuvarvėtų. Galima ir greičiau skysti pašalinti, pvz. išspausti varškę per cepelinų tarkiams skirtą medžiagą. Išspaustos varškės turi gautis 500 g, tad jei ji bus drėgnesė, imkite 100 – 150 g daugiau.
Paruoštą varškę sumaišykite su kiaušiniu, druska, cukrumi ir manų kruopomis. Palikite 15 minučių pastovėti, kad manų kruopos išbrinktų.
Varškėčių masę padalinkite į 14 lygių kamuoliukų. Man gavosi po 45 gramus. Kamuoliukus apvoliokite miltuose, šiek tiek išplokite. Įdėkite į išplotą blynelį į konditerinį žiedą ir sukamaisiais judesiais pavažinėkite su juo per stalą. Susiformuos gražus varškėčio krašteliai. Jei neturite konditerinio žiedo, galite panaudoti didesnį puodelį. Pažiūrėkite į nuotraukas ir viskas bus aišku 🙂
Varškėčius kepkite keptuvėje su aliejumi arba lydytu sviestu. Kepti rekomenduojama ant vidutinės kaitros, kad spėtų perkepti.
Mano kepti varškėčiai pavasario proga buvo su kiaulpienių žiedlapiais. Į tešlą taip pat galite įdėti pasmulkintų džiovintų arba liofilizuotų vaisių, uogų, vanilės, citrinos ar apelsino žievelės.
Jums taip pat gali patikti
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Komentarų nėra