Mėsa/ Subproduktai

Kiaulės odų traškučiai Chicharrón

Traškučiai iš kiaulės odos

Kiaulės odų traškučiai Chicharrón populiarūs Meksikoje ir kitose Lotynų Amerikos šalyse. Kiaulių odos verdamos vandenyje kol suminkštėja, nuo išvirusių odų pašalinami visi likę riebalai. Odos išdžiovinamos ir iškepamos gruzdintuvėje. Patiekiamos pagardintos įvariais prieskonių mišiniais.

Kiaulės odų traškučiai:

  • 0,5 kg kiaulės odų
  • 3 litrų vandens
  • 1,5 šaukšto sodos
  • Aliejaus kepimui
  • Druskos
  • Prieskonių mišinio iškeptiems čipsams. Aš kažką savo buvau sumaišius, bet surašysiu kokį mišinį siūlo recepto autorius Brian Polcyn:
    1 nubraukto šaukšto rūkytos paprikos miltelių
    1 šaukšto cukraus
    1 šaukšto čili pipirų miltelių
    0,5 šaukšto maltų juodųjų pipirų
    0,5 šaukšto maltų kajeno pipirų

Gaminimo eiga:

Į puodą supilkite vandenį ir sodą. Išmaišykite. Sudėkite gabalais pasmulkintas odas ir virkite 1,5 – 2 valandas kol suminkštės.

Išvirusias odas išimkite iš vandens, nusausinkite, išdėliokite į skardelę ir įdėkite į šaldytuvą 2 – 3 valandoms. Stenkitės odas sudėti viena šalia kitos, o ne viena ant kitos.

Atvėsintas odas dėkite ant stalo vidine puse į viršų ir kuo švariau nugramdykite riebalų likučius. Odas nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, sudėkite į vaisių džiovyklę arba orkaitę ir džiovinkite 65C temperatūroje kol taps kietos.

Išdžiovintas odas pasmulkinkite norimo dydžio gabaliukais, atminkite, kad kepdamos riebaluose jos dar išsipūs.

Aliejų įkaitinkite iki 190C. Jei kepsite ne gruzdintuvėje ar puode arba keptuvėje, įpilkite aliejaus maždaug 4 cm. Merkite odos gabaliukus į įkaitusį aliejų. Bus sekundžių reikalas, odos akimirksniu išsipūs ir pabals.

Iškeptus traškučius pagardinkite druska ir prieskonių mišiniu.

Kiaulės odų traškučiai Chicharrón patiekiami karšti.

Paspauskite žemiau esančią nuorodą ir pamatysite kaip šie traškučiai kepa riebaluose.
Video kaip kepa odos čipsas

Išdžiovintos odelės.

Kiaulės odos čipsai Kiaulės odos traškučiai

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply