Aukso fondas/ Lietuviški patiekalai/ Mėsa/ Subproduktai/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Lietiniai su plaučiais

Lietiniai su plaučiais lėkštėje

Lietiniai su plaučiais – sotus ir tradicinis lietuviškas patiekalas ypač tinkantis Užgavėnių šventei. Lietiniai su plaučiais skanu grietine, spirgučių, sviesto – grietinės padažais. Daugiau skanių patiekalų su plaučiais rasite paspaudę ant aktyvios nuorodos.

Lietiniams reikės:

  • 3 kiaušinių
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 2 šaukštelių cukraus
  • 2 šaukštų aliejaus
  • 2 stiklinių pieno arba vandens
  • 1,5 stiklinės miltų

Įdarui reikės:

  • 500 g virtų plaučių. Kaip išsivirti plaučius rasite paspaudę ant aktyvios nuorodos.
  • 2 svogūnų
  • Taukų kepimui
  • Druskos, pipirų
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių

Gaminimo eiga:

Lietiniams kiaušinius išplakite su druska, cukrumi ir aliejumi. Supilkite miltus, išmaišykite. Supilkite pieną ir gerai išplakite, kad neliktų gumuliukų. Jei turite smulkintuvą, supilkite į jį visus ingredientus ir išplakite. Palikite tešlą pastovėti 30 minučių, kad išbrinktų. Iškepkite lietinius. Atvėsinkite.

Virtus plaučius sumalkite. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir kepkite su taukais kol taps minkšti ir skaidrūs. Į keptus svogūnus sudėkite maltus plaučius. Kepkite maišydami dar kelias minutes. Pagardinkite druska, pipirais, sudėkite petražoles ir išmaišykite. Įdarą atvėsinkite.

Ant lietinio blyno dėkite įdarą ir suvyniokite ar sulankstykite jums patinkančia forma. Apkepkite blynelius su taukais.

Patiekite su padažu. Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Lietiniai blynai su plaučiais lėkštėje su grietine ir spirgučių padažuLietiniai blynai su plaučiais lėkštėje su grietine ir spirgučių padažuPlaučių įdaras ant lietinių blynų

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI