Keptos kiaulių smegenys su svogūnais – tradicinis lietuviškas patiekalas. Daugiau patiekalų su smegenimis rasite paspaudę ant aktyvios nuorodos.
Keptos kiaulių smegenys:
- 0,5 kg kiaulės smegenų
- 2 svogūnų
- 1 skiltelės česnako
- Aliejaus kepimui
- Lydyto sviesto kepimui
- Druskos, šviežiai maltų baltųjų pipirų
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
Gaminimo eiga:
Kiaulės smegenys perplaukite, sudėkite į šiek tiek parūgštintą vandenį ir mirkykite 2-3 valandas. Išimkite, perplaukite, supjaustykite griežinėliais.
Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis arba pusžiedžiais ir kepinkite keptuvėje su aliejumi ant vidutinės kaitros, kol suminkštės. Sudėkite į svogūnus smulkintą česnaką, kepkite dar kelias minutes. Įdėkite į keptuvę pusę šaukšto sviesto, pjaustytas smegenis ir kepkite maišydami, kol smegenys iškeps. Baigiant kepti pagardinkite druska, pipirais. Prieš patiekiant įmaišykite petražoles.
Patiekiau ant baltos duonos skrebučių.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
2 Comments
Mindaugas
2016-10-11 at 16:15Sakykite kur Kaune gaunate pirkti kiaulės smegenų?
Laura
2016-10-11 at 16:31Sveiki, pirkau „Šilo” parduotuvėje, tik ne visada būna, reikia klaust. Mačiau dar bazėje „Centriniame Kauno turguje”. Žaliakalnio turguje dar galima paieškoti.