Kiaulienos kepsniukai su Gorgonzolos sūrio padažu, keptomis paprikom, porais ir gražgarstėmis.
Kiaulienos kepsniukai:
- 2 kiaulienos sprandinės kepsniukų
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Padažui:
- 0,5 svogūno
- Sviesto kepimui (naudoju lydytą – ghee)
- 1/3 stiklinės grietinėlės
- 1 šaukšto baltojo sauso vyno
- 1 šaukšto Gorgonzolos sūrio
Garnyrui:
- 0,5 geltonos paprikos
- 0,5 nedidelio, plono poro
- Saujos gražgarsčių
- Sviesto kepimui
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Kepsnelius dėkite ant įkaitintos sausos keptuvės ir vieną jų pusę kepkite apie 2 minutes, apverskite, pabarstykite druska, pipirais ir vėl dvi minutes kepkite, po to apverskite, pabarstykite druska ir pipirais. Ugnį sumažinkite iki minimumo ir, kartais pavartydami, kepkite, kol iškeps.
Padažui svogūną smulkiai supjaustykite, pakepinkite su sviestu. Supilkite grietinėlę, vyną, sudėkite sūrį ir virkite, kol užvirs.
Papriką supjaustykite juostelėmis. Porą galite perpjauti išilgai pusiau. Daržoves kepkite su sviestu, kol suminkštės. Pagardinkite druska, pipirais. Gražgarstes apkepkite su sviestu labai trumpai, kad tik apvystų.
Jums taip pat gali būti įdomus karamelizuoto kiaulienos kepsnio su česnakiniu padažu receptas.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra