Daržovės/ Aukso fondas/ Sūris ir varškė/ Žuvis ir jūros gėrybės

Lydeka užkepta paprikom, svogūnais ir Stiltono sūriu

Lydeka užkepta paprikom, svogūnais ir stiltono sūriu

Reikės:

  • 4 porcijinių gabaliukų nedidelės lydekos filė
  • 1 raudonojo svogūno
  • 1 raudonosios paprikos
  • Sviesto kepimui (naudoju lydytą – ghee)
  • Šlakelio balzamiko acto
  • Šlakelio portveino
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Gabaliuko Stiltono sūrio
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių
  • 2 nedidelių kekių kekinių pomidoriukų
  • 6 stiebų svogūnų laiškų
  • 2 citrinos griežinėlių

Gaminimo eiga:

Svogūną ir papriką pasmulkinkite, kepkite su sviestu keptuvėje, kol suminkštės, įpilkite balzamiko acto, portveino, kepkite dar kelias minutes. Pagardinkite druska, pipirais.

Lydekos kepsniukus sudėkite į kepimo popieriumi išklotą formą (kepimo popieriaus įdėkite tiek, kad paskui juo dar galėtumėt užkloti lydekos kepsnius), ant jų užberkite trupinto Stiltono sūrio, sudėkite kepintas daržoves. Kepsnius pridenkite likusia kepimo popieriaus dalimi. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Baigiant kepti, kepsnius atidenkite ir pabarstykite petražolėmis.

Svogūnų laiškus, kekinius pomidoriukus ir citrinos griežinėlius trumpai apkepkite keptuvėje, kurioje kepė paprika ir svogūnai.

Šaltinis

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply