Kiaušinienė su bobausiais ir spirgučiais vienas pirmųjų patiekalų prasidėjus bobausių sezonui 🙂 Tai yra tradicinis lietuviškas receptas.
Kiaušinienė su bobausiais:
- Šoninės gabaliuko
- Saujos 3 kartus nuvirtų bobausių
- 4 kiaušinių
- 2 šaukštų grietinės
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Svogūnų laiškų
- 2 ruginės duonos riekelių
- Aliejaus ir sviesto kepimui
- Česnako skiltelės
- 2 – 3 raugintų agurkų
Gaminimo eiga:
Kaip paruošti bobausius. Bobausius nuvalykite nuo žemių, smėlio, nuplaukite, dėkite į vandenį ir virkite nuo užvirimo 15 minučių. Nukoškite, perplaukite, vėl užpilkite vandeniu ir vėl virkite nuo užvirimo 15 minučių. Pakartokite tą patį ir trečią kartą. DĖMESIO, TAI LABAI SVARBU – patalpą, kurioje verdate bobausius gerai vėdinkite, nes jiems verdant garuoja nuodinga medžiaga giromitrinas. Vandens kiekis turi būti didelis, nes nuodai virimo metu iš grybo pereina į vandenį. Rekomenduojamas bobausių ir vandens santykis 1:6. Pirmą kartą ragaujantiems bobausius siūlyčiau paragauti tik gabalėlį ir stebėti organizmo reakciją. Greičiausiai viskas bus gerai, bet gal esate iš tų retų žmonių, kurie esate labai jautrūs giromitrinui.
Duonos riekeles apkepkite aliejaus ir sviesto mišinyje. Apkeptas įtrinkite česnaku.
Šoninę supjaustykite ir paspirginkite, sudėkite virtus bobausius, kepkite maišydami apie dvi minutes, supilkite paplaktus kiaušinius, kepkite ant vidutinės kaitros maišydami mentele apie minutę laiko. Sudėkite grietinę ir kepkite maišydami kol sutrauks kiaušinius. Pagardinkite druska, pipirais, svogūnų laiškais.
Kiaušinienė su bobausiais ir spirgučiais skanu su skrudinta duona ir raugintais agurkais.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Komentarų nėra