Aukso fondas/ Mėsa

Jautienos žandų, Stiltono ir svogūnų pyragas

Jautienos ir Stiltono pyragas

Reikės:

  • 1 pakuotės sluoksniuotos bemielės tešlos
  • 2 kiaušinio trynių + 2 šaukštų vandens plakiniui
  • Jūros druskos

Įdarui:

  • 700 g jautienos žandų
  • Kvietinių miltų
  • Riebalų kepimui
  • 4 svogūnų
  • 400 g rudųjų pievagrybių
  • 300 ml raudono sauso vyno
  • 2 lauro lapų
  • 3 čiobrelio šakelių
  • 100 g Stiltono sūrio
  • 2 litrų jautienos sultinio
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Nupjaustykite nuo žandų plėves ir supjaustykite maždaug 4 cm dydžio kubeliais.

Svogūnus perpjaukite pusiau, kiekvieną pusę padalinkite į dar 6 skilteles.

Pievagrybius perpjaukite per pusę.

Žandų kubelius iš visų pusių apvoliokite miltuose, dėkite į keptuvėje įkaitintus riebalus ir apkepkite iš visų pusių. Turi gražiai apskrusti. Kepkite dalimis, kad nepradėtų šusti. Apkeptus atidėkite.

Pievagrybius dėkite į keptuvėje įkaitintus riebalus ir taip pat apkepkite, kad gražiai apskrustų. Kepkite dalimis, kad nepradėtų šusti. Apkeptus atidėkite.

Svogūnus taip pat apkepkite keptuvėje su riebalais. Kepkite maišydami kol svogūnai suminkštės.

Į puodą sudėkite apkeptus žandus, pievagrybius, svogūnus, lauro lapus, čiobrelius. Supilkite vyną, sultinį. Atrodys, kad skysčio daugoka, bet viskas gerai, taip reikia. Užvirkite, sumažinkite kaitrą iki minimalios kaitros ir virkite 2 valandas arba kol žandai suminkštės.

Žandams suminkštėjus nukoškite sultinį, kuriame jie virė. Nukoštus žandus su svogūnais ir grybais atidėkite. Dabar reikės nugarinti sultinį. Garinkite kol jis sutirštės. Turi likti maždaug 1,5 stiklinės. Sutirštėjusį sultinį supilkite atgal ant žandų. Pagardinkite druska ir maltais pipirais. Atvėsinkite. Ši troškinį galite pasidaryti iš vakaro.

Tešlą atšildykite tiek, kad galima būtų atlankstyt. Pas mane tešla buvo iš dviejų lakštų, todėl teko pyragą kepti per dvi mažesnes formas, nes vienai didesnei formai nebūtų užtekę tešlos lakštų dydžio.

Išlankstytą tešlą lengvai pakočiokite ir išpjaukite pagal formų dydžius. Tešlos lakštai turi būti 2 – 3 cm didesni už formas. Tešlos lakštuose aštriu peiliu arba britva (aš tokiems darbams esu nusipirkusi skalpelį) galite įpjauti įvairius ornamentus, gražiau iškeps. stenkitės, kad pjaunant neperpjautumėte tešlos kiaurai. Dirbkite greitai, kad tešla nespėtų atšilti. Jei jaučiate, kad per daug atšilo, įdėkite keliolikai minučių į šaldytuvą.

Troškinį sudėkite į formas. Turi užsipildyti 2/3 formos. Ant viršaus užtrupinkite sūrį. Formos kraštus aptepkite kiaušinio plakiniu, uždėkite ant viršaus tešlą, šonus apspauskite. Aptepkite tešlos viršų kiaušinio plakiniu, pabarstykite jūros druska. Iš likusios tešlos galite formele išspausti įvairių dekoracijų ir pauošti pyragus. Uždengtus tešlą pyragus įdėkite į šaldytvą 25 minutėms.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 C. Dėkite pyragus į žemesnę nei vidurys lentyną ir kepkite 25 minutes. Jei matysite, kad tešla per geit apskrudo, švelniai pridenkite ją folija.

Recepto autorius šefas Calum Franklin siūlo šį pyragą valgyti su virtomis bulvėmis ir lėtai keptomis morkomis. Kas nori lengviau, visada tiks salotos su rūgštelėjusiu padažu 🙂
Jautienos troškinys su sūriu užkeptas tešlaJautienos žandų ir Stiltono sūrio pyragasJautienos sultinys su Stiltono sūriu užkeptas tešla

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply