Lietuviški patiekalai/ Padažai

Naminiai krienai ir patarimai kad mažiau verktumėte

Krieno šaknis

Naminiai krienai visada būdavo mamos lauktuvės, kol tėtis neprikasė man šaknų ir davė suprast, kad pasidaryčiau pati 🙂

Nebuvo taip baisu kaip visi gąsdino 🙂 O gal padėjo mano super galingas virtuvės gartraukio ventiliatorius, nes tarkavau po juo įjungusi maksimalų greitį. Jie ką žinau kur tokių ventiliatorių yra! Dar gavau patarimų užsidėti akinius, dujokaukę, leisti šaltą vandenį iš krano… Teko rinktis tik iš to ką turėjau – kraną su vandeniu. Jei ne stringanti bulvių tarkavimo mašina, ašarų būtų buvę minimum, tad mano patarimas – tarkuokite mažais kiekiais, po kelis gabaliukus 🙂

Naminiai krienai:

  • 1 kg nuplautų ir nuskustų krienų šaknų (geras ir patogus skustukas taip pat labai svarbu. Žemiau įdėtoje nuotraukoje pamatysite kokį naudojau. Jis taip pat labai tinka šparagų koteliams apskusti)
  • 0,5 litro vandens
  • 1 šaukšto druskos
  • 1,5 šaukšto cukraus
  • 2 šaukštų 9% acto

Gaminimo eiga:

Išsivirkite marinatą iš vandens, druskos, cukraus ir acto. Palikite jį atvėsti.

Krienų šaknis nuplaukite ir nuskuskite. Geriausia šaknis naudoti tik iškastas, nes laikant kur padėtas dingsta jų aitrumas ir stiprumas. Pasmulkinkite gabaliukais ir sudėkite į šaltą parūgštintą vandenį, kad nepatamsėtų.

Krienus sutarkuokite smulkia bulvine tarka. Sumaišykite su marinatu ir sudėkite į stiklainiukus. Va per šį momentą aš labiausiai verkiau.

Pasilikite porą stiklainiukų sau, o kitus padovanokite, nes ilgiau pastovėję naminiai krienai praranda stiprumą.

Sekite bulviukose.lt InstagrameNaminiai krienai - receptasNaminių krienų receptasSkustukas krienams ir šparagamsNaminiai krienai

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI