Daržovės/ Grybai

Salotos su bobausiais, šparagais ir ožkos sūriu

Salotos su šparagais, bobausiais ir ožkos sūriu

 Gaivios pavasarinės salotos su pirmaisiais sezono grybais – bobausiais 🙂

Reikės:

  • 1 cukinijos
  • 6 – 8 šparagų
  • Ožkos sūrio
  • Skrudintų kedrinių pinijų riešutų
  • Geros saujos 3 kartus nuvirtų bobausių
  • Svieste paskrudintos ir česnaku įtrintos duonos
  • Citrinos sulčių
  • Aliejaus ir sviesto kepimui
  • Druskos, pipirų
  • Žolelių

Gaminimo eiga:

Bobausius nuvalykite nuo žemių, nuplaukite, dėkite į vandenį ir virkite nuo užvirimo 15 minučių. Nukoškite, perplaukite, vėl užpilkite vandeniu ir vėl virkite nuo užvirimo 15 minučių. Pakartokite tą patį ir trečią kartą. DĖMESIO, TAI LABAI SVARBU – patalpą, kurioje verdate bobausius gerai vėdinkite, nes jiems verdant garuoja nuodinga medžiaga giromitrinas. Rekomenduoju trečią kartą verdant vienam litrui vandens įdėti 20 g druskos. Taip bobausiai lengviau pasisavins druską, nei sūdant juos patiekale. Pirmą kartą ragaujantiems bobausius siūlyčiau paragauti tik gabalėlį ir stebėti organizmo reakciją. Greičiausiai viskas bus gerai, bet gal esate iš tų retų žmonių, kurie esate labai jautrūs giromitrinui.

Cukiniją supjaustykite griežinėliais ir apkepkite su aliejumi. Šparagus pasmulkinkite į kelias dalis ir taip pat apkepkite su aliejumi. Sudėliokite keptas daržoves į lėkštę, pagardinkite druska, pipirais, citrinos sultimis.

Bobausius apkepkite su sviestu, pagardinkite druska ir pipirais.

Ant keptų daržovių sudėkite keptus bobausius, ožkos sūrį, kedrines pinijas, jei turite galite uždėti šviežio čiobrelio ar raudonėlio.

Patiekite su skrudinta duonele.Salotos su smidrais, bobausiais ir ožkos sūriuSalotos su bobausiais ir ožkos sūriu

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply