Daržovės/ Padažai/ Žuvis ir jūros gėrybės

Lydeka su krienų Hollandaise padažu ir brokoliais

Lydeka su krienų Hollandaise

Lydeka su krienų Hollandaise padažu ir brokoliais – neriebią lietuvišką žuvį puikiai papildantis sviestinis prancūziškas padažas.

Reikės:

  • 2 lydekos filė porcijų (galite naudoti ir kitą mėgiamą žuvį – lašišą, skumbrę, starkį ir t.t.)
  • Aliejaus kepimui
  • Sviesto kepimui
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Padažui reikės:

  • 2 kiaušinio trynių
  • 1 šaukšto vandens
  • 100 g tirpinto sviesto
  • Druskos, maltų baltųjų pipirų
  • 1 šaukšto krienų

Brokoliams reikės:

  • 1 nedidelės brokolio galvutės
  • Šlako alyvuogių aliejaus
  • 3 česnako skiltelių
  • Žiupsnelio raudonųjų pipirų dribsnių
  • 0,5 citrinos žievelės
  • 2 šaukštų tarkuoto parmezano arba kito kietojo sūrio

Gamybos eiga:

Lydekos filė pasūdykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus ir sviesto mišinį, dėkite lydekos filė odele žemyn ir kepkite kol gražiai apskrus, apverskite ir pabaikite kept. Ar žuvis tikrai iškepusi, galite patikrinti mediniu pagaliuku, jei jis lengvai lenda storiausioje žuvies vietoje – vadinasi iškepusi.

Padažui trynius išplakite su vandeniu ir karštoj vandens vonelėj (karštas vanduo neturi siekti indo, kuriame plakate trynius dugno, nes kitaip padažui bus amen) plakite, kol sutirštės. Pamažu pilkite lydytą sviestą ir vis plakite, kol supilsite visą. Paskaninkite padažą druska ir baltaisiais pipirais, įdėkite šaukštą krienų ir atidėkite į šalį 10 – 15 minučių. Laikui praėjus padažą pertrinkite per sietelį ir prieš patiekiant švelniai ant viryklės arba vandens vonelėje maišydami plakimo šluotele pašildykite.

Brokolį išskirstykite žiedynais. Dėkite žiedynus į verdantį sūdytą vandenį, nuo užvirimo pavirkite 10 sekundžių, nukoškite ir perplaukite šaltu vandeniu. Brokolius sudėkite į skardelę, apšlaksykite alyvuogių aliejumi ir dėkite iki 180C įkaitintą orkaitę. Kaip brokoliai gerai sušils t.y. po kokių 7 – 10  minučių, sudėkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles, apibarstykite raudonų pipirų dribsniais. Po 4 – 5 minučių apibarstykite citrinos žievele ir parmezano sūriu. Kepkite dar 2 – 3 minutes arba kol sūris išsilydys.

Patiekite lydekos kepsnius su krienų Hollandaise padažu ir brokoliais. 
Lydeka su krienų Hollandaise padažu ir brokoliais.
Dekite bulviukose.lt Instagrame.
Lydeka su sviestiniu krienų padažu - bulviukose.ltLydeka su Hollandaise padažu ir brokoliais - bulviukose.lt

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI