Grybai/ Lietuviški patiekalai/ Kiaušiniai

Kiaušinienė su bobausiais ir spirgučiais

Kiaušinienė su bobausiais

Kiaušinienė su bobausiais ir spirgučiais vienas pirmųjų patiekalų prasidėjus bobausių sezonui 🙂 Tai yra tradicinis lietuviškas receptas.

Kiaušinienė su bobausiais:

  • Šoninės gabaliuko
  • Saujos 3 kartus nuvirtų bobausių
  • 4 kiaušinių
  • 2 šaukštų grietinės
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Svogūnų laiškų
  • 2 ruginės duonos riekelių
  • Aliejaus ir sviesto kepimui
  • Česnako skiltelės
  • 2 – 3 raugintų agurkų

Gaminimo eiga:

Kaip paruošti bobausius. Bobausius nuvalykite nuo žemių, smėlio, nuplaukite, dėkite į vandenį ir virkite nuo užvirimo 15 minučių. Nukoškite, perplaukite, vėl užpilkite vandeniu ir vėl virkite nuo užvirimo 15 minučių. Pakartokite tą patį ir trečią kartą. DĖMESIO, TAI LABAI SVARBU – patalpą, kurioje verdate bobausius gerai vėdinkite, nes jiems verdant garuoja nuodinga medžiaga giromitrinas. Vandens kiekis turi būti didelis, nes nuodai virimo metu iš grybo pereina į vandenį. Rekomenduojamas bobausių ir vandens santykis 1:6. Pirmą kartą ragaujantiems bobausius siūlyčiau paragauti tik gabalėlį ir stebėti organizmo reakciją. Greičiausiai viskas bus gerai, bet gal esate iš tų retų žmonių, kurie esate labai jautrūs giromitrinui.

Duonos riekeles apkepkite aliejaus ir sviesto mišinyje. Apkeptas įtrinkite česnaku.

Šoninę supjaustykite ir paspirginkite, sudėkite virtus bobausius, kepkite maišydami apie dvi minutes, supilkite paplaktus kiaušinius, kepkite ant vidutinės kaitros maišydami mentele apie minutę laiko. Sudėkite grietinę ir kepkite maišydami kol sutrauks kiaušinius. Pagardinkite druska, pipirais, svogūnų laiškais.

Kiaušinienė su bobausiais ir spirgučiais skanu su skrudinta duona ir raugintais agurkais.

Sekite bulviukose.lt InstagramePusryčiai - kiaušinienė su bobausiaisKiaušinienė su bobausiais - receptasBobausiai su spirgučiaisBobausiai

 

2 Comments

  • Reply
    Grybai
    2021-05-04 at 14:43

    Nieko skaniau nėra… kai valgai gamtoje. Nesu šių grybų ragavusi. Reikės kada nors paragauti.

  • Reply
    Laura
    2021-05-04 at 14:50

    Būtinai paragaukit! Darbo su jais nemažai, bet taip skanu!

  • Palikite komentarą

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI