Kiaušinienė su rokforo sūriu ir karamelizuotais svogūnais – puikus pikantiško sūrio ir saldžių svogūnų derinys sujungtas puria kiaušinių plaktiene.
Kiaušinienė su rokforo sūriu:
- 5 didelių kiaušinių
- Gabaliuko sviesto
- 0,5 stiklinės grietinėlės
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 2 šaukštų trupinto Rokforo sūrio (galite naudoti bet kokį kitą sūrį su mėlynuoju pelėsiu)
Svogūnams:
- 2 svogūnų
- 0,5 šaukštelio medaus
- Žiupsnelio druskos
- Šlakelio balzamiko acto
- Sviesto ir aliejaus kepimui
Gaminimo eiga:
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais arba plunksnelėmis, sudėkite į keptuvėje ištirpintą sviestą, įpilkite dar šlakelį aliejaus, pasūdykite ir kepkite, kol jie taps skaidrūs. Sudėkite medų, įpilkite balzamiko acto ir ant lėtos ugnies maišydami kepkite dar apie 10 minučių.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Įkulkite kiaušinius. Maišydami kepkite ant lėtos ugnies. Kai kiaušinius pradės traukti, supilkite grietinėlę, druską, pipirus ir maišydami kepkite, kol kiaušiniai iškeps. Baigiant kepti, įmaišykite sūrį. Sūris neturi visiškai išsilydyti.
Kiaušinienę patiekite su karamelizuotais svogūnais ir saulėgrąžų daigais.
Jums taip pat gali patikti kiaušinienės su keptais šparagais ir sūriu receptas.
Komentarų nėra