Kiaušinienė su špinatais ir ikrais – neįprastos skaisčiai žalios spalvos kiaušinienė pagardinta ikrais ir lašiša.
Kiaušinienė su špinatais ir ikrais:
- 5 kiaušinių
- 2 saujų špinatų
- 0,5 šaukšto sviesto
- 1 kupino šaukšto grietinės
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Sūdytos lašišos
- Lašišų ikrų
- Pipirnių daigų (nebūtinai)
Gaminimo eiga:
Špinatus nuplikykite verdančiu vandeniu, sudėkite į šalto vandens vonelę su ledukais, kad kuo greičiau atvėstų. Špinatus išimkite iš vandens, nugręžkite ir sutrinkite su kiaušiniais smulkintuvu iki vientisos masės
Į neįkaitintą keptuvę storu dugnu supilkite kiaušinių ir špinatų plakinį, įjunkite silpniausią kaitrą, sudėkite pusę sviesto ir, maišydami mentele, kaitinkite. Plakiniui pradėjus tirštėti, sudėkite likusį sviestą.
Toliau kaitinkite maišydami dar 4-5 minutes. Jokiais būdais neperkaitinkite, jei matote, kad kiaušiniai prie dugno jau kepa, t.y. darosi plutelė, nuimkite keptuvę nuo ugnies. Kai temperatūra sumažės, dėkite vėl ant ugnies.
Baigiant kept, į kiaušinienę sudėkite grietinę, druską, pipirus. Išmaišykite ir dar truputį pakaitinkite.
Patiekite kiaušinienę su sūdytos lašišos griežinėliais, ikrais ir pipirnių daigais.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Daugiau receptų su kiaušiniais
Komentarų nėra