Kopūstų sriuba su silke – tvarus būdas sunaudoti silkę iki kauliukų. Tinka pasninkui, vegetarams ir Kūčių vakarienei.
Kopūstų sriuba su silke :
- 2 silkių kaulų, galvos ir odos (likusių po silkių darinėjimo)
- 0,5 svogūno
- 0,5 morkos
- Saliero arba petražolės šaknies gabalėlio
- Lauro lapelio, keli juodųjų ir kvapiųjų pipirų grūdelių
- Saujelės raugintų kopūstų
- Saujelės virtų žirnių
Gaminimo eiga:
Silkių liekanas, perplaukite šaltu vandeniu. Iš galvos išimkite akis ir žiaunas. Užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite. Sudėkite daržoves ir virkite, kol jos suminkštės. Baigiant virt įdėkite lauro lapelį ir pipirus. Sultinį perkoškite.
Kopūstus, jei rūgštoki, perplaukite vandeniu. Sudėkite į sultinį ir virkite kol suminkštės. Baigiant virt sudėkite žirnius.
Skanu su virta bulve.
(Šaltinis: Nijolė Marcinkevičienė „Metai už stalo”)
Jums taip pat gali būti įdomus Cibulynės receptas.
Komentarų nėra