Korėjietiški burokėliai – puikios, sveikos ir ilgai šaldytuve stovinčios salotos. Galite naudoti kaip užkandį, patiekti kaip garnyrą arba sudėtinę salotų dalį. Tuo pačiu metodu galite pasigaminti korėjietiškų morkyčių. Daržoves galite maišyti. Mamo mama išbandžiusi moliūgą, tik turėkite omeny, kad jis turi būti iš kietesnių veislės.
Korėjietiški burokėliai:
- 1 kg nevirtų burokėlių
- 50 g balto vyno acto
- 1 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio Gochugaru čili dribsnių arba kajeno pipirų. Jei nenorite aštriai, galite nedėti
- 4 skiltelių česnako
- 1 šaukštelio maltų kalendros grūdelių
- 100 ml saulėgrąžų aliejaus
- 2 nedidelių svogūnų
Gaminimo eiga:
Burokėlius nulupkite, sutarkuokite plonais šiaudeliais, sumaišykite su actu, druska ir palikite pusvalandžiui pastovėti.
Į aliejų sudėkite nuluptus ir į ketvirtukus supjaustytus svogūnus ir virkite ant silpnos kaitros kol svogūnai švelniai apskrus. Svogūnus išgriebkite, juos galėsite panaudoti troškiniams arba trintoms sriuboms. Šio virimo tikslas, kad aliejus prisisotintų svogūnų skonio.
Ant burokėlių į vieną krūvelę sudėkite smulkintus česnakus, kalendrą ir aštrius pipirus. Supilkite ant prieskonių karštą aliejų. Burokėlius išmaišykite, sudėkite į stiklainius ar indus su dangčiu ir laikykite šaldytuve. Ragaukite jau sekančią dieną. Šaldytuve drąsiai išstovi 3 mėnesius.
Nuotraukoje korėjietiški burokėliai su avokadu, tunu, keptu kiaušiniu ir pankoliais aliejaus, citrinos sulčių, garstyčių ir medaus padaže.
Recepto šaltinis
Komentarų nėra