Korėjietiškos morkytės – labai patogus ir skanus garnyras prie mėsos patiekalų, silkės, ir lašinukų su duona.
Korėjietiškos morkytės :
- 1 kg morkų
- 75 ml rapsų ar saulėgražų aliejaus
- 5-6 šaukštų obuolių acto
- 5-6 skiltelių česnako
- 0,5 labai smulkiai tarkuoto svogūno
- 1 šaukštelio druskos
- po pusę šaukštelio: cukraus, maltos raudonos paprikos, kajeno pipirų arba čili miltelių, malto imbiero, maltos kalendros, maltų juodųjų pipirų.
Gaminimo eiga:
Morkas nuskuskite ir sutarkuokite specialia tarka plonais šiaudeliais.
Česnako skilteles išspauskite į morkas, sudėkite svogūną, supilkite actą ir prieskonius. Viską labai gerai išmaišykite.
Aliejų įkaitinkite iki rūkimo ir supilkite į morkas. Viską dar kartą gerai išmaišykite ir šiek tiek paslėgę padėkite į šaldytuvą parai ar bent nakčiai.
Labai patogus ir skanus garnyras ir prie mėsos patiekalų, ir prie silkės, ir prie lašinukų su duona 😉
Šaltinis: Viktoras
Komentarų nėra