Trupininis pyragas – mano vienas mėgiamiausių močiutės ir mamos gamintų pyragų. Jis buvo rečiau daromas, gal, kad ne visada gaudavo virto kondensuoto pieno.
Trupininis pyragas:
- 200 g sviesto
- 200 g grietinės
- 2 kiaušinių
- 1 šaukštelio sodos
- 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus
- Miltų
- 1 indelio virto kondensuoto pieno “Rududu”
Gaminimo eiga:
Sviestą ištirpinkite, sudėkite paplaktus kiaušinius, grietinę ir išmaišykite. Sudėkite vanilinį cukrų, sodą, miltus ir užminkykite kietoką tešlą.
Tešlą sutarkuokite per burokinę tarką arba sumalkite mašinėle, kad lengviau tarkuotųsi, galit pašaldyti šaldytuve. Tešlos trupinius paskleiskite ant skardos (skardą išklojau kepimo popieriumi) ir maišant iškepkite orkaitėje.
Iškeptus, atvėsusius trupinius sumaišykite su virtu kondensuotu pienu, sudėkite į formą, suslėkite ir palaikykite šaltai, kad sustingtų.
Jums taip pat gali patikti trupiniuočių receptai su uogomis.
3 Comments
inga
2012-11-30 at 18:17As irgi tokio noriu!!!
Aušra
2012-12-10 at 18:17Senas ir labai puikus receptas!
Laura
2012-12-12 at 09:52Aušrai, aha 😉 Svajoju išsikepti dar vieną vaikystės pyragą….močiutė jį vadindavo “kankuoliniu” 😉