Aukso fondas/ Lietuviški patiekalai/ Desertai

Trupininis pyragas

Trupininis pyragas - bulviukose.lt

Trupininis pyragas – mano vienas mėgiamiausių močiutės ir mamos gamintų pyragų. Jis buvo rečiau daromas, gal, kad ne visada gaudavo virto kondensuoto pieno.

Trupininis pyragas:

  • 200 g sviesto
  • 200 g grietinės
  • 2 kiaušinių
  • 1 šaukštelio sodos
  • 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus
  • Miltų
  • 1 indelio virto kondensuoto pieno “Rududu”

Gaminimo eiga:

Sviestą ištirpinkite, sudėkite paplaktus kiaušinius, grietinę ir išmaišykite. Sudėkite vanilinį cukrų, sodą, miltus ir užminkykite kietoką tešlą.

Tešlą sutarkuokite per burokinę tarką arba sumalkite mašinėle, kad lengviau tarkuotųsi, galit pašaldyti šaldytuve. Tešlos trupinius paskleiskite ant skardos (skardą išklojau kepimo popieriumi) ir maišant iškepkite orkaitėje.

Iškeptus, atvėsusius trupinius sumaišykite su virtu kondensuotu pienu, sudėkite į formą, suslėkite ir palaikykite šaltai, kad sustingtų.

Jums taip pat gali patikti trupiniuočių receptai su uogomis.

Jums taip pat gali patikti

3 Comments

  • Reply
    inga
    2012-11-30 at 18:17

    As irgi tokio noriu!!!

  • Reply
    Aušra
    2012-12-10 at 18:17

    Senas ir labai puikus receptas!

  • Reply
    Laura
    2012-12-12 at 09:52

    Aušrai, aha 😉 Svajoju išsikepti dar vieną vaikystės pyragą….močiutė jį vadindavo “kankuoliniu” 😉

  • Leave a Reply