Laukinių augalų pesto iš jaunų laukinių serbentų lapų ir eglių ūglių. Vitamino C bomba. Kur eglių galima rasti visi žinom, o laukiniai serbentai mėgsta augti prie upių, ežerų krantų, pelkių.
Laukinių augalų pesto:
- 2 saujų laukinių serbentų jaunų lapų
- 1 saujos eglių ūglių
- 3 šaukštų skrudintų saulėgrąžų sėklų (galite rinktis kitas mėgiamas sėklas arba riešutus)
- 0,5 stiklinės saulėgrąžų aliejaus (galite rinktis kitą mėgiamų sėklų arba riešutų aliejų. Aliejų geriausia derinti prie riešutų ar sėklų, t. y., jei dėjote saulėgrąžas, tai pilkite saulėgrąžų aliejų, jei sezamo sėklas – sezamo aliejų.)
- 3 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Sudėkite į indą peiliu pasmulkintus serbentų lapus, eglių ūglius, sūrį, įpilkite truputį aliejaus ir viską pasmulkinkite smulkintuvu. Įberkite druskos, pipirų ir, pamažu pilant likusį aliejų, susmulkinkite viską iki vientisos masės.
Padažą galite naudoti kaip užtepą ant šviežios duonos ar skrebučių. Taip pat tinka makaronų, žuvies, paukštienos, žvėrienos patiekalams, sriuboms, įvairiems virtinukams ar panašiems tešliniams dalykėliams gardinti. Galima naudoti kaip padažą salotoms, sumaišius lygiomis dalimis su majonezu ar aliejumi.
Laukinių augalų pesto universalus padažas ne tik dėl panaudojimo galimybių, bet ir dėl pagrindinės sudedamosios dalies kaitaliojimų. Pabandykite pesto pasigaminti iš dilgėlių, česnakūnių. Galima įmaišyti jaunų garšvų, kiaulpienių lapelių.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti
Komentarų nėra