Padažai/ Laukiniai augalai

Dilgėlių pesto

Dilgėlių pesto. Pavasarinis vitaminų šaltinis - bulviukose.lt

Dilgėlių pesto – pirmasis pesto iš šviežių lauko žalumynų.

Dilgėlių pesto:

  • 100 g dilgėlių
  • 100 g skrudintų saulėgrąžų sėklų (galite keisti skrudintomis moliūgų, kedrinių pinijų sėklomis, taip pat skrudintais anakardžių, lazdynų, migdolų riešutais)
  • 300 ml alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelių česnako
  • 0,5 citrinos sulčių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio

Gaminimo eiga:

Dilgėles nuplaukite, nuplikykite. Sudėkite visus produktus į smulkintuvą ir sutrinkite. Pesto galite naudoti užtepui, šaltiems ir karštiems padažams (praskieskite grietinėle, grietine arba sultiniu ir trumpai pakaitinkite). Sumaišykite šaukštą pesto su aliejumi arba majonezu ir turėsite puikų padažą salotoms, sūrio, daržovių, mėsos ir žuvies užkandžiams.

Paspauskite ant aktyvios nuorodos ir parsisiųskite nemokamą laukinių valgomų augalų vadovą.

(Šaltinis: R. Ničajienė “Sezoninė virtuvė”)

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI