Daržovės/ Aukso fondas/ Mėsa/ Miltiniai nesaldūs patiekalai/ Vaisiai ir uogos/ Laukiniai augalai

Keptas bebras marinuotas apelsinais ir levandomis

Keptas bebras marinuotas apelsinais ir levandomis - bulviukose.lt

Keptas bebras marinuotas apelsinais ir levandomis su dilgėlių blynelių garnyru. Daugiau receptų su bebriena rasite paspaudę ant aktyvios nuorodos.

Nedidelio, jauno bebro marinatui reikės:

  • 1 griežinėliais pjaustyto apelsino
  • 2 šaukštelių džiovintų levandų žiedų
  • Aliejaus
  • Druskos
  • Juodųjų, žaliųjų ir raudonųjų grūstų pipirų
  • Pluoštelio mėtų
  • Žiupsnio džiovinto šalavijo
  • 3 trintų skiltelių česnako
  • Žiupsnelio rudojo cukraus

Padažui:

  • 0,5 stiklinės bebro kepimo sulčių
  • 0,5 stiklinės raudono sauso vyno
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Šakelės čiobrelio
  • 1/3 baltojo svogūno
  • Žiupsnio rudojo cukraus
  • Gabaliuko sviesto

Blyneliams:

  • 1 kiaušinio
  • 1 stiklinės pieno
  • 1 šaukšto moliūgų sėklų aliejaus (galite naudoti ir kitokį aliejų)
  • 25 g dilgėlių
  • Žiupsnelio druskos
  • Miltų (tiek, kad gautųsi lietinių tešla)

Blynelių įdarui:

  • 0,5 baklažano
  • 0,5 keptos paprikos
  • Gabaliuko poro
  • 3 skiltelių česnako
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Sumaišykite pipirus, druską, cukrų, šalaviją, česnaką, levandas, aliejų ir  mišiniu įtrinkite bebrą. Apdėkite jį mėtomis, apelsino griežinėliais ir apvyniokite maistine plėvele. Marinuokite 2 paras vėsioje vietoje. Kepkite iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje, kol, įbedus pagaliuką į storiausią vietą, ims bėgti skaidrios sultys. Prieš marinuojant bebrą, nulupkite jo poodinę riebalinę plėvę. Bebriena yra liesa, todėl kepimo metu skardą vis papildykite vandeniu.

Padažui nusemkite iš skardos pusę stiklinės kepimo sulčių, supilkite į puodelį. Supilkite į jį vyną, sudėkite pasmulkintą svogūną, druską, pipirus, čiobrelį, cukrų ir virkite, kol pusę skysčio nugaruos. Išimkite čiobrelį, sutrinkite padažą smulkintuvu, perkoškite ir dar kartą užkaitinkite. Įmaišykite gabaliuką sviesto.

Blyneliams tešlą maišykite labai paprastai, viską sudėkite į smulkintuvą ir sutrinkite. Pabrandinkite pusę valandos ir iškepkite blynelius.

Blynelių įdarui baklažaną supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite su aliejumi. Nusausinkite, supjaustykite kubeliais. Papriką supjaustykite kvadratėliais. Porą ir česnako skilteles supjaustykite griežinėliais, taip pat pakepinkite. Daržoves sumaišykite, paskaninkite druska, pipirais. Įdarykite blynelius įdaru ir sulankstykite kaip patinka, apkepkite keptuvėje arba orkaitėje. Aš į savo blynelius įdėjau po šaukštą įdaro, suėmiau kraštelius ir sulanksčiau armonikėle, persmeigiau smeigtuku, kad neiširtų. Blynelius apkepiau orkaitėje, išėmiau smeigtukus.

Keptas bebras marinuotas apelsinais ir levandomis spalvingas ir šventinis patiekalas.

(Šaltinis: blyneliai iš knygos R. Ničajienė “Sezoninė virtuvė”)

Keptas bebras marinuotas apelsinais ir levandomis - bulviukose.lt

Keptas bebras marinuotas apelsinais ir levandomis - bulviukose.lt

 

4 Comments

  • Reply
    Dange
    2014-04-10 at 12:28

    Gerai, kad iškepėt, žinos kitą sykį kaip užtvankas tverti 🙂
    Man labai patinka Jūsų blogas, čia tiek įdomybių. Ačiū 🙂

  • Reply
    Laura
    2014-04-10 at 12:36

    Dange, tai jums ačiū, kad lankotės ir atrandate sau kažką naujo 😉

  • Reply
    Asta
    2014-04-11 at 15:39

    Iš kurios užtvankos bebrą ištraukei? 😉
    Atrodo ir skamba įspūdingai, neatsisakyčiau ir paragauti.

  • Reply
    Laura
    2014-04-11 at 20:20

    Asta, kažkur iš Žemaitijos 😉 Mėgstantiems laukinieną, tikrai patiktų 😉

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI