Ledų ir kefyro desertas su krupniku – elegantiškas, puikiai subalansuotas desertas, suteikiantis nepakartojamą malonumą.
Nesispecializuoju desertuose, bet kartais tenka pagamint kokiai nors progai. Ir kartais visai smagu pasiterlioti…
Turėjau šaldiklyje savo gamybos ledų…per saldžių. Reikėjo sunaudot. Ir krupniko…norėjau desertui suteikt kokį nors „Ach!”. Pavyko 😉
Į krupniką ipyliau vandenyje ištirpintos želatinos, supyliau į taurių dugną ir padėjau į šaldytuvą, kad sustingtų. Želatinos dėjau tokiu santykiu: vienam litrui skysčio 20 g želatinos.
Ledus užpyliau kefyru (maždaug lygiom dalim) ir sutryniau blenderiu. Supyliau vandenyje ištirpintą želatiną ir išmaišiau. Masę užpyliau ant sustingusio krupniko ir vėl padėjau šaltai.
Kai sustingo, ant viršaus vėl užpyliau sluoksnelį krupniko su želatina.
Ledų ir kefyro desertas su krupniku gali būti puošiamas braškėmis ar kitais lietuviškais sezoniniais vasiais ir uogomis.
Jums taip pat gali būti įdomus kefyro varškės receptas.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
4 Comments
Jurga
2012-06-18 at 16:05o kas per naminiai ledai? 🙂
Laura
2012-06-18 at 19:45Jurga, bandžiau pagal Nidos receptą (http://www.nidosreceptai.lt/baziliku-ledai-ir-mano-meiles-prisipazinimas-kitchen-aidui/), tik nedėjau baziliko ir vietoj karvės pieno pyliau kokosų, bet man gavosi per saldūs ir susikristalizavę. 🙁 Tai va tokie ledai 🙂 Galima maišyti ir su pirktiniais, tik turi būti riebūs.
Jurga
2012-06-21 at 18:10tiesiog taip domino receptas ledų;)
aš pati bandžiau maskarponės su paprastu neriebiu jogurtu ledus pasigaminti,tai gal ir visai nieko 🙂
Laura
2012-06-21 at 19:39Aš tai neseniai išbandžiau su žaliais kiaušiniais ir grietinėle…labai patiko, nes mažai darbo, riebūs, skanūs ir daug gaunasi 🙂 Vis neįdedu į blogą….