Lydeka su apelsinais ir ryžiais gardintais gorgonzolos sūriu. Sūris esant ryžiuose labai gerai atsveria apelsinų saldumą, o grietinėlės padažas viską sujungia. Daugiau lydekos receptų.
Lydeka su apelsinais ir ryžiais. Kepsniams:
- 2 lydekos filė kepsnių
- Druskos su apelsinais ir rozmarinu
- Aliejaus
Apelsinams:
- 1 apelsino
- Gabaliuko sviesto
- 1 šaukštelio rudojo cukraus
- Žiupsnelio druskos
- Balzamiko acto šlako
Ryžiams:
- 3/4 stiklinės ryžių
- Gorgonzolos sūrio gabaliukas
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
Padažui:
- Grietinėlės
- Druskos
Gaminimo eiga:
Lydekos kepsnius įtrinkite prieskonine druska ir pamarinuokite ~2 valandas. Kepimo formelę ištepkite aliejumi, sudėkite kepsnius ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje kol iškeps.
Ryžius išvirkite sūdytame vandenyje. Sumaišykite su sūriu ir petražolėmis.
Nupjaukite peiliu apelsinui žievelę. Supjaustykite neplonais griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, nugraibykite susidariusias putas. Sudėkite cukrų, šiek tiek druskos, įpilkite balzamiko acto šlakelį ir maišydami kaitinkite kol cukrus ištirps. Jei cukrus nenorės tirpti, įpilkite šiek tiek vandens. Turi gautis kiek tirštoka masė. Sudėkite apelsinų griežinėlius ir iš abiejų pusių trumpai apkepkite. Apelsinus išimkite ir uždėkite ant iškepusių kepsnių.
Padažui supilkite į grietinėlę į nuo apelsinų kepimo likusį skystį, įberkite šiek tiek druskos ir kaitinkite maišydami kol užvirs.
Patiekite lydeką su apelsinais, ryžiais ir padažu.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra