Aukso fondas/ Žuvis ir jūros gėrybės

Lydeka su apelsinais ir ryžiais

Lydeka su apelsinais

Kepsniams reikės:

Apelsinams:

  • 1 apelsino
  • Gabaliuko sviesto
  • 1 šaukštelio rudojo cukraus
  • Žiupsnelio druskos
  • Balzamiko acto šlako

Ryžiams:

  • 3/4 stiklinės ryžių
  • Gorgonzolos sūrio gabaliukas
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių

Padažui:

  • Grietinėlės
  • Druskos

Gaminimo eiga:

Lydekos kepsnius įtrinkite prieskonine druska ir pamarinuokite ~2 valandas. Kepimo formelę ištepkite aliejumi, sudėkite kepsnius ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje kol iškeps.

Ryžius išvirkite sūdytame vandenyje. Sumaišykite su sūriu ir petražolėmis.

Nupjaukite peiliu apelsinui žievelę. Supjaustykite neplonais griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, nugraibykite susidariusias putas. Sudėkite cukrų, šiek tiek druskos, įpilkite balzamiko acto šlakelį ir maišydami kaitinkite kol cukrus ištirps. Jei cukrus nenorės tirpti, įpilkite šiek tiek vandens. Turi gautis kiek tirštoka masė. Sudėkite apelsinų griežinėlius ir iš abiejų pusių trumpai apkepkite. Apelsinus išimkite ir uždėkite ant iškepusių kepsnių.

Padažui supilkite į grietinėlę  į nuo apelsinų kepimo likusį skystį, įberkite šiek tiek druskos ir kaitinkite maišydami kol užvirs.

P.S. Liuks. Sūris esant ryžiuose labai gerai atsveria apelsinų saldumą, o padažas viską sujungia.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply