Lydeka užkepta sūriu ir pomidoru su kuskuso ir cukinijos garnyrais.
Reikės:
- 2 lydekos filė kepsnelių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Sviesto kepimui (naudoju lydytą)
- 2 kupinų šaukštelių grietinės
- 2 griežinėlių „Emmental” sūrio
- 2 pomidoro griežinėlių
- Žiupsnelio raudonėlio lapelių
Garnyrui:
- 0,5 stiklinės kuskuso kruopų
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 šaukštelio sviesto
- 3 šaukštų citrinos sulčių
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
- Gabaliuko cukinijos
- Sviesto kepimui
Gaminimo eiga:
Lydekos kepsnelių odą kelis kartus įpjaukite (kad kepant mažiau trauktųsi), dėkite odele žemyn į įkaitintą sviestą ir kepkite, kol švelniai apskrus. Sudėkite kepsnelius į kepimo formelę, pabarstykite druska, pipirais, ant kiekvieno jų uždėkite po šaukštelį grietinės, raudonėlio, sūrio riekelę ir pomidoro griežinėlį. Kepkite kepsnelius iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje arčiau viršutinio kaitinimo elemento 10 minučių.
Kuskuso kruopas išvirkite sūdytame vandenyje pagal pakuotėje nurodytas rekomendacijas. Pagardinkite šaukštelių sviesto, petražolėmis ir 2 šaukštais citrinos sulčių.
Cukiniją supjaustykite kubeliais ir trumpai pakepinkite su sviestu. Pagardinkite druska, pipirais, 1 šaukštų citrinos sulčių.
Lydeka užkepta sūriu patiekiama su kuskuso ir cukinijos garnyrais. Jums taip pat gali patikti lydekos su krienų Hollandaise padažu ir brokoliais receptas. Sekite bulviukose.lt Instagrame ir pamatysite daugiau kasdienybės istorijų 🙂
Komentarų nėra