Daržovės/ Kruopos ir grūdai/ Sūris ir varškė/ Žuvis ir jūros gėrybės

Lydeka užkepta sūriu ir pomidoru su kuskusu ir cukinija

Lydeka užkepta sūriu ir pomidoru su kuskusu ir cukinija

Reikės:

  • 2 lydekos filė kepsnelių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Sviesto kepimui (naudoju lydytą)
  • 2 kupinų šaukštelių grietinės
  • 2 griežinėlių “Emmental” sūrio
  • 2 pomidoro griežinėlių
  • Žiupsnelio raudonėlio lapelių

Garnyrui:

  • 0,5 stiklinės kuskuso kruopų
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 šaukštelio sviesto
  • 3 šaukštų citrinos sulčių
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių
  • Gabaliuko cukinijos
  • Sviesto kepimui

Gaminimo eiga:

Lydekos kepsnelių odą kelis kartus įpjaukite (kad kepant mažiau trauktųsi), dėkite odele žemyn į įkaitintą sviestą ir kepkite, kol švelniai apskrus. Sudėkite kepsnelius į kepimo formelę, pabarstykite druska, pipirais, ant kiekvieno jų uždėkite po šaukštelį grietinės, raudonėlio, sūrio riekelę ir pomidoro griežinėlį. Kepkite kepsnelius iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje arčiau viršutinio kaitinimo elemento 10 minučių.

Kuskuso kruopas išvirkite sūdytame vandenyje pagal pakuotėje nurodytas rekomendacijas. Pagardinkite šaukštelių sviesto, petražolėmis ir 2 šaukštais citrinos sulčių.

Cukiniją supjaustykite kubeliais ir trumpai pakepinkite su sviestu. Pagardinkite druska, pipirais, 1 šaukštų citrinos sulčių.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply