Lydekos kepsneliai su raugintais burokėliais, saldžia bulve ir ikrais – lietuviškai prabangus patiekalas.
Reikės:
- 2 lydekos kepsnelių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Lydyto sviesto kepimui
- Šlakelio citrinos sulčių
Bulvėms:
- 2 nedidelių saldžių bulvių
- 1 šaukšto lydyto sviesto
- 1 šaukšto smulkintų krapų
- Druskos
Burokėliams:
- 1 stiklinės šiaudeliais pjaustytų raugintų burokėlių
- Šlakelio šalto spaudimo aliejaus
Taip pat reikės:
- 2 saujų gražgarsčių
- 2 šaukštelių lydekos ikrų (galite naudoti menkės, lašišos ir kt.)
Gaminimo eiga:
Lydekos kepsnelių odelėse peiliu padarykite po kelis negilius įpjovimus (kepimo metu jie mažiau riesis), pasūdykite. Dėkite kepsnelius į keptuvėje įkaitintą sviestą odele žemyn ir kepkite, kol ji gražiai apskrus. Kepsnelius apverskite, keptuvę uždenkite ir išjunkite kaitinimą. Laikykite uždengę apie 5 minutes, kepsneliai iš lėto baigs kepti. Prieš patiekiant, pašlakstykite citrinos sultimis.
Bulves nulupkite, pasmulkinkite, išvirkite. Sutrinkite smulkintuvu su sviestu, paskaninkite druska, įmaišykite krapus.
Burokėlius sumaišykite su aliejumi.
Gražgarstes pašildykite (kol apvys) keptuvėje, kurioje kepė žuvis.
Lydekos kepsneliai su raugintais burokėliais, saldžių bulvių piure, keptomis gražgarstėmis patiekalas vertas restorano.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti lydekos kepsneliai su šparaginėmis pupelėmis ir jogurto padažu
Komentarų nėra