Makaronai su topinambais ir mėlynojo pelėsio sūriu – puiki salstelėjusio topinambo ir pikantiško sūrio pora.
Makaronai su topinambais:
- 100 g speltos miltų makaronų (arba pilno grūdo miltų)
- Aliejaus kepimui
- Gabaliukas poro
- 1 skiltelė česnako
- Gabaliukas karšto rūkymo šoninės
- 2 topinambo gumbai (nemilžiniški)
- Šlakelis grietinėlės
- Gabaliukas sūrio su mėlynuoju pelėsiu
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Žiupsnelis rudojo cukraus
Gaminimo eiga:
Makaronus išvirkite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite griežinėliais pjaustytą porą, česnakus, šiaudeliais pjaustytą šoninę ir trumpai pakepinkite. Sudėkite griežinėliais pjaustytus topinambus. Maišydami kepkite kol topinambai šiek tiek suminkštės (košės nereikia). Supilkite grietinėlę, sutrupinkite sūrį, pagardinkite druska, pipirais, cukrumi ir kaitinkite kol grietinėlė užvirs ir sūris išsilydys.
Makaronus sumaišykite su padažu.
P.S. Ne pirmą kartą topinambus poruoju tai su šonine, tai su pelėsiniu sūriu. Pabandykite.
Jums taip pat gali būti įdomu daugiau topinambų receptų.
Komentarų nėra