Mangoldų balandėliai – tikras mangoldų sezono hitas. Lengvi ir labai skanūs, su itališku cinkeliu. Beje ar žinojote, kad mangoldais vadinami lapiniai burokėliai. Savo maistine verte mangoldai lenkia paprastus burokėlius. Juose daug vitaminų C, B1, B2, A, kalcio, fosforo, geležies, kitų mineralinių medžiagų, baltymų, cukraus, ląstelienos.
Mangoldų balandėliai:
- 700 g maltos paukštienos
- 100 g nevirtų ryžių
- 1 nestoro poro baltosios dalies
- 3 skiltelių česnako
- Alyvuogių aliejaus kepimui
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Po žiupsnį smulkinto šviežio baziliko ir čiobrelių. Galite naudoti kitas savo mėgiamas žoleles
- apie 20 mangoldų lapų
- 2 saujų tarkuoto kietojo sūrio
Taip pat reikės troškinimui:
- 1 pankolio
- 2 morkų
- 1 nestoro poro žaliosios dalies
- 3 skiltelių česnako
- Alyvuogių aliejaus kepimui
- 3 didelių pomidorų
- 2 šaukštų pomidorų pastos
- Žiupsnelio čili pipirų miltelių arba 0,5 šviežio čili pipiro
- Po žiupsnį smulkinto šviežio baziliko ir čiobrelių. Galite naudoti kitas savo mėgiamas žoleles
Gaminimo eiga:
Balandėlių įdarui susmulkinkite baltąją poro dalį ir švelniai pakepinkite su aliejumi. Baigiant kept sudėkite smulkintas česnako skilteles ir kepkite dar kelias minutes. Atvėsinkite.
Ryžius išvirkite. Perplaukite su sieteliu po šaltu vandeniu, kad greičiau atvėstų.
Sumaišykite maltą paukštieną su virtais ryžiais, kepintais porais, žolelėmis. Pagardinkite druska, pipirais.
Peiliu paploninkite per mangoldų lapų vidurį einančias storąsias gyslų dalis. Užvirkite vandenį. Dėkite po kelis mangoldų lapus į verdantį vandenį ir pavirkite apie 10 sekundžių. Lapus sudėkite į šalto vandens vonelę su ledukais arba perplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, kad greičiau atvėstų. Į tą patį likusį verdantį vandenį sudėkite pomidorus ir palaikę apie 10 sekundžių išimkite – nulupkite odelę.
Išskleiskite mangoldo lapą, dėkite įdaro ant platesnės lapo pusės ir susukite. Žiūrėkite nuotraukoje. Jei lapai nedideli, naudokite po du.
Troškinimui supjaustykite morką griežinėliais, Pankolį padalinkite išilgai į 4 dalis, išpjaukite šerdis ir supjaustykite griežinėliais. Taip pat pasmulkinkite žaliąją poro dalį ir česnako skilteles. Daržoves pakepinkite su aliejumi. Pirma dėkite morkas, kai jos šiek tiek apkeps, sudėkite pankolį, kepkite maišydami kokias 5 minutes. Tada sudėkite porus, česnakus ir kepkite dar kelias minutes maišydami.
Keptas daržoves supilkite į dubenį, ten pat sudėkite pomidorų pastą, pasmulkintus pomidorus, žoleles, pagardinkite druska, pipirais, čili milteliais ir išmaišykite. Jei naudosite šviežią čili pipirą, jį pakepinkite kartu su daržovėmis.
Į aukštesnę kepimo formą supilkite daržoves, ant viršaus sudėliokite balandėlius. Uždenkite kepimo folija. Troškinkite iki 190 C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą. Nuimkite foliją, kepkite dar apie 20 – 30 minučių. Baigiant kept apibarstykite tarkuotu sūriu. Troškinti balandėlius galite ir ant viryklės.
Komentarų nėra