Moliūgų džemas su šalavijais – saldiems ir mėsos patiekalams gardinti.
Moliūgų džemas su šalavijais:
- 1,5 kg moliūgo (jau be sėklų ir odos)
- 500 g cukraus
- 1 šaukštelio druskos
- 1 aitriosios paprikos ankšties
- 0,5 stiklinės vandens
- Saujelės smulkintų šalavijo lapelių
- Šlako balzaminio acto
Gaminimo eiga:
Moliūgą sutarkuokite burokine tarka, užpilkite cukrumi, išmaišykite ir palikite per naktį.
Kitą dieną užkaiskite, supilkite vandenį, įdėkite druskos, įdėkite išvalytą nuo sėklų aitriosios paprikos ankštį ir virkite vis pamaišydami kol sutirštės.
Sudėkite šalaviją, įpilkite balzaminio acto ir virkite dar ~10 minučių.
Džemą supilstykite į dezinfekuotus stiklainėlius ir užsukite dezinfekuotais dangteliais.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti
2 Comments
Eglė
2013-11-17 at 17:52klausimas: ar paprikos ankštį dėti nesmulkintą? kuo būtų galima pakeisti šalaviją? šlakas acto – tai maždaug šaukštelis? koks actas tinkamiausias? oi, gavosi net keturi klausimai 🙂
Laura
2013-11-19 at 11:44Egle, paprikos ankštį reikia susmulkinti, šalavijo keist nereikėtų, nes čia yra moliūgų džemas būtent su šalaviju, bet aišku kitų žolelių įdėti nedraudžiama…pabandykite peletrūną 😉 Šiam kiekiui 2 šaukštai balzaminio acto būtų pats tas, jei norėsis dar, įpilkite dar 😉