Naminės dešrelės keptos vyne su svogūnais – itališkas patiekalas patiekiamas su polenta.
Naminės dešrelės keptos vyne su svogūnais:
- 6 naminių dešrelių
- 2 didelių svogūnų
- Aliejaus ir sviesto kepimui
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 3/4 stiklinės balto sauso vyno
- 2 šaukštų smulkintų petražolių
Gaminimo eiga:
Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis (arba kaip patinka) ir kepkite aliejaus ir sviesto mišinyje kol taps skaidrūs.
Dešreles subadykite, sudėkite į keptuvę su svogūnais ir kepkite jas vartant apie 5 minutes.
Įdėkite druskos, pipirų, supilkite vyną ir užvirinkite.
Dešreles su svogūnais ir vynu supilkite į kepimo indą ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Valgėme su polenta.
(Šaltinis:”Valgių knyga”)
4 Comments
Aušra
2012-06-22 at 12:09Skamba labai viliojančiai :0) Ir dar su polenta, va jei…
Laura
2012-06-22 at 12:24Dėkui, Aušra 😉 Prisidariau iš 3,5 kg mėsos dešrelių, tai pasipils dabar jos bloge 🙂
inga
2012-07-02 at 20:07Nesuprantu kaip tu esi tokia kūda kasdien tiek skanaus gamindama 🙂
Laura
2012-07-03 at 16:11Darbe kalorijas pametu 😛