Naminiai ledai pistacijų Semifreddo – fantastiški, riebūs, minkšti, be galo skanūs ir nereikia ledų gaminimo mašinos.
Semifreddo (iš italų kalbos – pusiau šaldytas) įvardijamas kaip šaldytas desertas, musas. Kad būtų paprasčiau – vadinu ledais 🙂 Pagrindiniai ingredientai yra kiaušinių tryniai, cukrus ir grietinėlė. Skonis keičiamas dedant įvairius priedus – vaisius, šokoladą, riešutus ir pan. Šis šaldytas desertas buvo sukurtas maždaug XIX a. Tačiau išpopuliarėjo tik 20 amžiaus pradžioje.
Naminiai ledai pistacijų Semifreddo:
- 125 g pistacijų sviesto (galima nusipirkti jau paruošto arba patiems susimalti pistacijas. Nesūdytas!)
- 400 g šaltos 35% grietinėlės
- 3 didelių kambario temperatūros trynių
- 50 g cukraus (originaliame recepte rašo 100 g)
- 2 didelių kiaušinių baltymų
- 1/4 šaukštelio druskos
Gaminimo eiga:
Kekso formą išklokite maistine plėvele.
Šaltą grietinėlę išplakite iki standžių putų ir įdėkite į šaldytuvą.
Puode užvirkite nedaug vandens.
Kiaušinių trynius sudėkite į dubenį, supilkite cukrų. Dubenį su kiaušiniais įstatykite į puodą su švelniai virsnojančiu vandeniu (dugnas neturi siekti vandens) ir plakite kol masė taps kreminė ir švelniai geltona. Dubenį nuimkite, atsargiai perpilkite plaktus trynius į kitą dubenį, ten pat sudėkite pistacijų sviestą ir atsargiai išmaišykite.
Taip pat kaip ir trynius, virš puodo su švelniai verdančiu vandeniu išplakite kiaušinių baltymus su druska iki standžių putų.
Baltymų putas sudėkite į trynių ir pistacijų masę, ten pat sudėkite plaktą grietinėlę ir atsargiai keliant masę iš apačios į viršų išmaišykite.
Ledų masę sudėkite į formą, pridenkite dar maistine plėvele ir įdėkite į šaldiklį per naktį.
Kiaušinių trynius ir baltymus galite plakti paprastai, be karšto vandens vonelės, bet tada jausis žalių kiaušinių skonis. Jei jis jums nemaišo, tai galite taip ir daryti 🙂
Taip pat esu gaminusi šokoladinius semifreddo ir su karamelizuotais migdolais. Abieji naminiai ledai labai skanūs 🙂
Sekite bulviukose.lt instagrame
Komentarų nėra