Naminis pomidorų padažas su pankoliais – gaivesnis ir lengvesnis nei įprastas pomidorų padažas.
Naminis pomidorų padažas su pankoliais:
- 2 kg pomidorų
- 0,5 kg pankolių
- 2 svogūnų
- 0,5 didelės galvutės česnako
- Aliejaus kepimui
- 1/4 stiklinės 9 % acto
- 1,5 šaukšto druskos
- 1/4 stiklinės cukraus
- Šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Svogūnus ir pankolius susmulkinkite ir puode pakepinkite su aliejumi. Sudėkite į puodą blanširuotus pasmulkintus pomidorus.
Virkite karts nuo karto pamaišant, kol išgaruos dalis sulčių ir daržovės suvirs.
Baigiant virti, sudėkite smulkintą česnaką ir likusius ingredientus. Pavirkite dar apie 10 minučių. Viską susmulkinkite blenderiu iki vientisos masės. Supilstykite į iškaitintus stiklainius, užsukite dezinfekuotais dangteliais ir apverskite. Palikite taip, kol atvės.
Jums taip pat gali patikti aromatingo keptų pomidorų padažo receptas.
Komentarų nėra