Peruvietiški veršienos širdžių kebabai arba kitaip „Anticuchos” – maži grilintos mėsos iešmeliai, labai populiarus gatvės maistas Peru. Dažniausiai gaminami iš jūros gėrybių ir jautienos. Be galo kvapnūs, minkšti ir tirpstantys burnoje 🙂 Pabandykite su šiuo marinatu paruošti klasikinius kiaulienos sprandinės šašlykus 🙂
Peruvietiški veršienos širdžių kebabai:
- 500 g veršienos širdžių (2 širdys)
- 0,5 šaukštelio kumino
- 1 šaukštelio druskos
- 0,5 šaukštelio juodųjų pipirų žirnelių
- 2 česnako skiltelių
- 1 čili pipiro
- 2 šaukštų raudono vyno acto
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Padažui reikės:
- 1 geltonos paprikos
- 1 nedidelio svogūno
- 0,5 čili pipiro
- 4 skiltelių česnako
- 0,5 citrinos
- Druskos
- Žiupsnelio rūkytos paprikos miltelių
- Šlako alyvuogių aliejaus
Gamybos eiga:
Nupjaustykite nuo veršio širdžių paviršaus visus riebalus, gysleles ir raumenį dengiančią plėvelę. Turi likti švarus raumuo. Širdį perpjaukite pusiau. Išpjaukite vidinėje širdies raumens pusėje visas gyslas, nupjaustykite raumenį dengiančias plėves. Nuvalytą širdies raumenį supjaustykite kubikais.
Kuminą kepinkite sausoje keptuvėje apie 1 minutę arba kol pakvips. Sudėkite kuminą kartu su druska ir pipirais į prieskonių grūstuvę ir grūskite kol prieskoniai susismulkins, sudėkite į tą pačią grūstuvę pasmulkintus česnaką ir čili pipirą (be sėklų) ir grūskite iki vientisos masės.
Sumaišykite širdžių gabalėlius su grūstais prieskoniais, aliejumi ir actu. Padėkite nakčiai į šaldytuvą, kad pasimarinuotų.
Pasimarinavusius širdžių gabalėlius sumaukite ant metalinių arba medinių (prieš maunant išmirkykite vandenyje, kad mažiau degtų) iešmelių.
Širdžių kebabus kepkite po kelias minutes iš visų pusių. Neperkepkite! Širdys turi būti „rare” arba „medium rare” iškepimo lygio.
Padažui papriką padalinkite į 4 dalis, išimkite sėklalizdžiu, nuluptą svogūną perpjaukite pusiau, citriną taip pat perpjaukite pusiau. Sudėkite daržoves į kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi ir kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Po 10 minučių ištraukite čili pipirą, citriną ir česnako skiteles, kepkite likusias daržoves dar 10 minučių.
Iškepusias daržoves atvėsinkite. Į smulkinimo indą sudėkite keptą papriką (odelę nulupkite), svogūną, išspauskite iš lukštelių česnako skilteles, išskobkite citrinos minkštimą, sudėkite čili pipirą (sėklas išimkite). Įpilkite į daržoves šlaką aliejaus, įberkite druskos, paprikos miltelių ir sutrinkite iki vientisos masės. Prieš patiekiant padažą pašildykite.
Veršienos širdžių kebabus patiekite su padažu ir salotomis, duona arba ryžiais.
Peruvietiški veršienos širdžių kebabai iš Jennifer Mcagan knygos „Odd Bits”.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra