Daržovės/ Aukso fondas

Naminės alyvuogės

Kaip pagaminti alyvuoges - bulviukose.lt

Naminės alyvuogės – pagaminti lengva, bet užims nemažai laiko ir vienas gaminimo etapas taps tikra rutina. Bet tikrai verta, nuoširdžiai nesitikėjau, kad gausis bent valgomos, net žalios jos klaikiai karčios. Kartumo šiek tiek liko, bet jis pridavė alyvuogėms gyvumo ir tos skanaus aitrumėlio, kurį jaučiame ragaudami alyvuogių aliejų.

Reikės:

  • 1 kg žalių alyvuogių (man alyvuogių parvežė tėvai iš Ispanijos, bet girdėjau, kad Lidle galima rasti).

Pirmam marinatui:

  • 100 ml balto vyno acto
  • 2 šaukštų druskos
  • 500 ml vandens

Antram marinatui:

  • 6 česnako skiltelių pjaustytų griežinėliais
  • Kelių šviežio čiobrelio šakelių
  • 0,5 čili pipiro pjaustyto griežinėliais
  • Alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga:

Kiekvieną alyvuogę lengvai spustelėkite peilio šonu arba bulvių grūstuve, kad ji įtrūktų. Tada lengviau išsiplaus iš jos kartumas. Patraiškytas alyvuoges užpilkite švariu šaltu vandeniu, ant viršaus uždėkite, kokią lėkštelę, kad visos buvo panirusios po vandeniu ir įdėkite į šaldytuvą. Laikykite alyvuoges šaldytuve 2 savaites kiekvieną dieną keičiant vandenį, kuriame jos mirksta.

Išmirkusias alyvuoges gerai perplaukite, nuvarvinkite vandenį, tampriai, net truputį paspaudžiant, sudėkite į sterilius stiklainius. Sumaišykite actą ir druską su vandeniu. Užpilkite marinatu alyvuoges. Stebėkite, kad stiklainiuose tarp alyvuogių neliktų oro. Stiklainius užsukite dangteliais ir laikykite tamsioje vietoje 2 mėnesius.

Po 2  mėnesių nupilkite nuo alyvuogių acto marinatą, pasiimkite švarų stiklainį ir sluoksniuodami sudėkite alyvuoges, česnako griežinėlius, čiobrelius ir čili pipirus. Užpilkite alyvuogių aliejumi ir dėkite į šaldytuvą. Naminės alyvuogės gali būti valgomos jau po dviejų dienų 🙂

Sekite bulviukose.lt Instagrame.

Naminių alyvuogių receptas - bulviukose.lt
Naminės alyvuogės - bulviukose.lt

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI