Aukso fondas/ Grybai/ Mėsa

Veršio kepenėlių ir baravykų paštetas

Veršio kepenėlių paštetas su baravykais - bulviukose.lt

Aksominis, nuostabaus skonio paštetas su prabangia baravykų natele pagal Chris Cosentino knygos “Offal good” receptą.

Reikės:

  • 400 g veršio kepenų
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 šaukšto aliejaus kepimui arba taukų
  • 1 šaukšto sviesto
  • 330 g baravykų kepurių
  • 1 šaukšto sviesto
  • 2/3 stiklinės pjaustytų šalotinių svogūnų
  • 4 skiltelių česnako
  • 2/3 šaukšto šviežių čiobrelių lapelių
  • Po žiupsnį smulkinto šviežio baziliko, raudonėlio ir mėtų lapelių
  • 260 g šalto sviesto pjaustyto kubeliais
  • 2 šaukštelių šerio acto
  • Lauro lapeliu nedidelių

Gaminimo eiga:

Kepenėles nuplaukite, nulupkite nuo jų jas gaubiančią membraną, supjaustykite nestorais griežinėliais, išpjaukite iš jų nereikalingus gyslingus audinius. Kepenėlių griežinėlius dėkite į keptuvėje įkaitintus taukus, idėję kepenėles įdėkite šaukštą sviesto. Kepkite kepenėles kol gražiai apskrus, apverskite, pagardinkite druska, pipirais, kepkite dar kelias minutes. Kepimo metu laistykite kepenėles keptuvėje esančiais riebalais. Labai svarbu kepenėles neperkepti. Viduje jos turi likti rausvos.

Baravykus supjaustykite kubeliais, dėkite į keptuvėje ištirpintą šaukštą sviesto ir kepkite maišydami kelias minutes, sudėkite pjaustytus svogūnus, česnakus, kepkite maišydami dar kelias minutes arba kol svogūnai suminkštės. Baigiant kept sudėkite prieskonines žoleles.

Sudėkite keptas kepenėles ir baravykus į maisto smulkintuvą S formos peiliuku. Įjunkite smulkintuvą ir smulkinant, pamažu, kubelis po kubelio sudėkite sviestą. Nedėkite sviesto kubelio tol, kol prieš tai įdėtas kubelis pilnai neįsiliejo į kepenėlių masę. Šis procesas panašus į majonezo darymą. Turi gautis glotni kepenėlių ir sviesto emulsija. Sudėję visą sviestą supilkite actą, paragaukite ar netrūksta druskos ir pipirų.

Pašteto masę pertrinkite per smulkų sietelį, sudėkite į indelius, papuoškite viršų lauro lapeliais ir užpilkite ploną sluoksnį tirpinto lydyto sviesto. Paštetą palaikykite per naktį šaldytuve, kad subręstų.

Šaltinis: Chris Cosentino knyga “Offal good”

Veršienos kepenėlių paštetas su baravykais - bulviukose.lt

Keptos veršio kepenėlės - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply