Kiaulių smegenų paštetui reikės:
- 500 g kiaulių smegenų
- 100 g kiaulienos lašinių (žalių)
- 1 svogūno
- 1 šaukšto sviesto
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Petražolių lapelių
- Citrinos
Gaminimo eiga:
Kiaulių smegenis užpilkite šaltu vandeniu ir laikykite šaldytuve 2 valandas. Išimkite, gerai perplaukite.
Smegenis pertrinkite per sietelį.
Lašinukus supjaustykite mažais kubeliais.
Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su sviestu. Atvėsinkite.
Į indą su smegenimis sudėkite lašinukus, kepintus svogūnus, druską, pipirus. Masę išplakite su mikseriu (paplakite apie 2 minutes).
Smegenų oašteto masę supilkite į formą. Formą uždenkite folija.
Įkaitinkite orkaitę iki 150°C temperatūros. Įdėkite į ją kepimo formą didesnę, nei toji, kurioje bus kepamas smegenų paštetas. Į tą didesnę formą įdėkite formą su paštetu. Pilkite į didesnę formą karšto vandens tiek, kad apsemtų 2/3 pašteto formos. Kepkite 1,5 – 2 valandas arba kol pašteto vidinė temperatūra bus 90°C.
Išėmę smegenų paštetą atvėsinkite. Kiaulių smegenų paštetą užtepkite ant skrudintos baltos arba juodos duonos sviesto, pagardinkite petražolėmis ir citrinos sultimis. Su minimum produktų – maksimum skonio!
Antrą kartą kiaulių smegenų paštetą kepiau mažose formelėse. Kepiau 1 valandą.
No Comments