Aukso fondas/ Lietuviški patiekalai/ Mėsa/ Subproduktai

Kiaulienos smegenų paštetas

Kiaulių smegenų paštetas - bulviukose.lt

Kiaulienos smegenų paštetas. Pirmą kartą ragaudami ir nežinodami iš ko padarytas paštetas, tikrai neatspėtumėte, nes labai primena menkių kepenėles 🙂 Labai tinka derinti su šampanu ir sausu vynu 🙂

Kiaulienos smegenų paštetas:

  • 500 g kiaulienos smegenų
  • 100 g kiaulienos lašinių (žalių)
  • 1 svogūno
  • 1 šaukšto sviesto
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Petražolių lapelių
  • Citrinos

Gaminimo eiga:

Kiaulienos smegenis užpilkite šaltu vandeniu ir laikykite šaldytuve 2 valandas. Išimkite, gerai perplaukite.

Smegenis pertrinkite per sietelį. Kad būtų lengviau, iš pradžių galite sutrinti rankiniu blenderiu, o paskui pertrinti per sietelį.

Lašinukus supjaustykite labai mažais kubeliais.

Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su sviestu. Atvėsinkite.

Į indą su smegenimis sudėkite lašinukus, kepintus svogūnus, druską, pipirus. Masę išplakite su mikseriu (paplakite apie 2 minutes).

Smegenų pašteto masę supilkite į formą. Formą uždenkite lėkšte, dangčių ar blogiausiu atveju – folija.

Įkaitinkite orkaitę iki 150°C temperatūros. Įdėkite į ją kepimo formą didesnę, nei toji, kurioje bus kepamas smegenų paštetas. Į tą didesnę formą įdėkite formą su paštetu. Pilkite į didesnę formą karšto vandens tiek, kad apsemtų 2/3 pašteto formos. Kepkite 0,5 – 1 valandą, priklausomai nuo to kokio dydžio pašteto forma arba kol pašteto vidinė temperatūra bus 90°C.

Išėmę smegenų paštetą atvėsinkite. Kiaulių smegenų paštetą užtepkite ant skrudintos baltos arba juodos duonos sviesto, pagardinkite petražolėmis ir citrinos sultimis.

Kiaulienos smegenų paštetas – su minimum produktų maksimum skonio!
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Antrą kartą kiaulienos smegenų paštetą kepiau mažose formelėse. Kepiau 30 minučių.Kiaulės smegenų paštetas - bulviukose.lt

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI