Kiaušinienė su alaus garstyčiomis, pomidorais ir cukinija – sotiems pusryčiams.
Kiaušinienė su alaus garstyčiomis:
- 2 kiaušinių
- Lydyto sviesto kepimui
- 1 šaukšto grietinės
- 1 šaukštelio alaus garstyčių (galite keisti paprastomis rupiomis)
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Žiupsnelio šviežio čiobrelio
- 2 nedidelių pomidorų
- 3 cukinijos griežinėlių
Gaminimo eiga:
Į neįkaitintą storadugnę keptuvę įmuškite kiaušinius, pastatykite ant mažiausios ugnies, sudėkite sviestą ir maišydami mentele kaitinkite. Mišiniui pradėjus tirštėti, sudėkite grietinę, garstyčias, druską, pipirus. Toliau kaitinkite maišydami, kol kiaušinių masę sutrauks. Jokiais būdais neperkaitinkite, jei matote, kad kiaušiniai prie dugno jau kepa t.y. darosi plutelė, nuimkite keptuvę nuo ugnies. Kai temperatūra sumažės, dėkite vėl ant ugnies. Baigiant kept įmaišykite čiobrelius.
Pomidorus supjaustykite storais griežinėliais ir kartu su cukinija trumpai apkepkite ant sviesto. Paskaninkite druska, pipirais.
Komentarų nėra