Pupelių salotos – skanus ir maistingas patiekalas, tinkantis pietums ir vakarienei. Šios salotos tinka vegetarams ir veganams.
Pagaminti jas užtruks vos kelias minutes (pupeles galite išsivirti iš vakaro), o ingredientai – paprasti ir lengvai prieinami. Pupelės suteikia salotoms baltymų ir skaidulų, o žiedinis kopūstas – vitamino C ir kitų maistinių medžiagų. Saldžiarūgščių saulėje džiovintų pomidorų, gaivių petražolių ir aromatingo alyvuogių aliejaus derinys sukurs puikius derinius.
Pupelėse yra daug magnio, fosforo, kalio, kalcio, cinko, B6, folio rūgšties. Šimte gramų pupelių yra beveik pusę dienos normos geležies. Pupelėse esančios tirpios skaidulos mažina cholesterolio kiekį. Stiklinėje virtų pupelių yra 15 g – beveik pusę paros rekomenduojamo skaidulų kiekio. Taip pati jos turi žemą glikeminį indeksą, todėl padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje, naudinga valgyti sergantiems diabetu.
Pupelių salotos:
- 2 – 3 stiklinių virtų pupelių. Kaip skaniai išsivirti pupeles rasite šiame įraše.
- 2 stiklinių smulkintų žiedinio kopūsto žiedynų
- 1 smulkiai pjaustyto vidutinio mėlynojo svogūno
- 2 šaukštų smulkintų saulėje džiovintų pomidorų
- 2 griežinėliais pjaustytų saliero stiebų
- 2 šaukštų smulkintų petražolių lapelių
- Gero šlako alyvuogių aliejaus
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 0,5 citrinos sulčių
Gaminimo eiga:
Užvirkite vandenį, sudėkite smulkintus žiedinio kopūsto žiedynus. Palaukite kol užvirs, tada iš karto nukoškite ir perplaukite šaltu vandeniu. Šis procesas vadinasi blanširavimu.
Į dubenį sudėkite virtas pupeles, blanširuotus žiedinio kopūsto žiedynus, pjaustytus mėlynąjį svogūną, saliero stiebus, saulėje džiovintus pomidorus, petražolių lapelius. Pagardinkite salotas aliejumi, druska, pipirais, citrinos sultimis. Gerai išmaišykite.
Pupelių salotas galite valgyti vienas arba patiekti su įvairiais priedais. Aš supjausčiau kalakuto filė kubeliais ir paprasčiausiai iškepiau keptuvėje. Prie šio patiekalo būtų puikiai tikęs pesto padažas.
Su šiomis pupelių salotomis taip pat galite patiekti įvairios mėsos kepsnius, dešreles, keptą žuvį, rūkytą žuvį ar mėsą, konservuotą tuną, virtus ar keptus kiaušinius ir taip toliau. Taip pat jas galima pagardinti feta, ožkos ar mocarela sūriais.
Jums taip pat gali patikti salotų su tunu ir pupelėmis receptas. Recepte nurodyta naudoti sviestines pupeles, bet jas galite keisti paprastomis.
Norėdami sužinoti daugiau apie mane ir mano gaminamą maistą apsilankykite bulviukose.lt Instagram puslapyje.
Komentarų nėra