Rabarbarų trupiniuotis – pirmas pavasarinis pyragas su šviežiomis daržo – sodo gėrybėmis.
Įdarui reikės:
- 400 g rabarbarų
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- 75 g rudojo cukraus
- 2 šaukštelių kukurūzų krakmolo
Trupiniams reikės:
- 100 g šalto sviesto
- 150 g kvietinių miltų
- 50 g rudojo cukraus
Gaminimo eiga:
Rabarbarus nulupkite, supjaustykite 3 cm ilgio griežinėliais. Kepimo indą ištepkite sviestu, sudėkite į jį pjaustytus rabarbarus, supilkite cukrų, krakmolą ir išmaišykite.
Sviestą supjaustykite kubeliais, supilkite ant jo miltus ir trinkite tarp pirštų, kol pasidarys trupiniai. Įmaišykite cukrų.
Supilkite tolygiai trupinius ant rabarbarų.
Kepkite trupiniuotį iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių arba kol viršus gražiai apskrus, o rabarbarų masė pradės burbuliuoti.
Rabarbarų trupiniuotis skanu su ledais, plakta grietinėle arba vaniliniu padažu.
Receptas: Jamie Oliver
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Komentarų nėra