Aukso fondas/ Desertai/ Vaisiai ir uogos

Rabarbarų trupiniuotis

Rabarbarų trupiniuotis - bulviukose.lt

Rabarbarų trupiniuotis – pirmas pavasarinis pyragas su šviežiomis daržo – sodo gėrybėmis.

Įdarui reikės:

  • 400 g rabarbarų
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 75 g rudojo cukraus
  • 2 šaukštelių kukurūzų krakmolo

Trupiniams reikės:

  • 100 g šalto sviesto
  • 150 g kvietinių miltų
  • 50 g rudojo cukraus

Gaminimo eiga:

Rabarbarus nulupkite, supjaustykite 3 cm ilgio griežinėliais. Kepimo indą ištepkite sviestu, sudėkite į jį pjaustytus rabarbarus, supilkite cukrų, krakmolą ir išmaišykite.

Sviestą supjaustykite kubeliais, supilkite ant jo miltus ir trinkite tarp pirštų, kol pasidarys trupiniai. Įmaišykite cukrų.

Supilkite tolygiai trupinius ant rabarbarų.

Kepkite trupiniuotį iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių arba kol viršus gražiai apskrus, o rabarbarų masė pradės burbuliuoti.

Rabarbarų trupiniuotis skanu su ledais, plakta grietinėle arba vaniliniu padažu.

Receptas: Jamie Oliver

Sekite bulviukose.lt Instagrame

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply