Raudoname vyne troškintas bebras su figomis, karamelizuotais svogūnais ir pastarnokais. Fantastiškas ir subalansuotas patiekalas. Daugiau receptų su bebriena rasite paspaudę ant aktyvios nuorodos.
Raudoname vyne troškintas bebras:
- 700 g bebrienos
- 4 skiltelių griežinėliais pjaustyto česnako
- 1 šaukšto sviesto
- 1 šaukšto rudojo cukraus
- 3 svogūnų
- 1 vidutinio pastarnoko
- 5 džiovintų figų
- 1 stiklinės raudono sauso vyno
- 3/4 stiklinės vandens arba sultinio
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Kelių lauro lapų
- Žiupsnio džiovinto čiobrelio
- Rozmarino šakelės
Gaminimo eiga:
Bebrieną padalinkite į kelis gabalus ir apkepkite su aliejumi. Bebrieną išimkite. Tuose pačiuose riebaluose apkepkite česnako griežinėlius.
Į puodą, kuriame troškinsite bebrieną, sudėkite sviestą ir jį ištirpinkite, po to lygiu sluoksniu paskleiskite cukrų ir kaitinkite, kol jis pradės karamelizuotis, sudėkite ketvirtukais supjaustytus svogūnus ir apkepkite iš abiejų pusių.
Į puodą su svogūnais supilkite vyną, vandenį, sudėkite apkeptą bebrieną, česnako griežinėlius, griežinėliais pjaustytą pastarnoką, pasmulkintas figas, druską, pipirus, žoleles, lauro lapus ir uždengus troškinkite ant silpnos ugnies 2 valandas.
Padažui į puodelį nuo troškinio nupilkite pusę skysčio ir virkite, kol pusė skysčio nugaruos. Jei reikia, sutirštinkite kukurūzų krakmolu. Užvirkite. Įdėkite gabaliuką sviesto ir išmaišykite.
Valgėme su virtais neskrudintais grikiais paskanintais grietinėle ir kietuoju sūriu.
2 Comments
Odeta
2014-04-24 at 16:58Matau vis bandai įvairiais būdais gaminti bebrieną. Labai norėčiau, kad išrinktum TOPiškiausią patiekalą:)
Laura
2014-04-24 at 18:49Rūkytai bebro uodegai man turbūt neprilygs niekas 😀 Dėl mėsos, tai kiekvienas patiekalas savaip skanus, sunku būtų kažką išskirti. Šis troškinys irgi gavosi laaabai geras. Gal pradėti gaminti rekomenduočiau nuo jo 😉 Skaičiau, kad bebrienos guliašas labai skanu, kada nors irgi išbandysiu.