Ridikėlių lapų pesto – dažnai būna didelė staigmena ridikėlių augintojams. Ridikėlių lapus įprasta išmesti, o nevertėtų, nes juose gausu vitaminų.
Ridikėlių lapų pesto:
- 3 saujų ridikėlių lapų
- 1 skiltelės česnako (nebūtina)
- 3 šaukštų sausoje keptuvėje pakepintų saulėgrąžų sėklų (tinka moliūgų, sezamo sėklos, graikiniai, migdolų, anakardžių, kedro riešutai ir t.t. Sėklas ar riešutus reikėtų pakepinti sausoje keptuvėje)
- apie 0,5 stiklinės šalto spaudimo saulėgrąžų aliejaus (aliejų geriausia derinti prie riešutų ar sėklų, jei dėjote saulėgrąžas, tai pilkite saulėgrąžų aliejų, jei sezamą – sezamo aliejų. Arba galima tiesiog pilti alyvuogių aliejų, bet tada skonis nebus toks išraiškingas). Aliejaus kiekiu reguliuokite pesto padažo tirštumą, tad pilkite tiek, kiek jums reikia.
- šlakelio citrinos sulčių
- apie 50 g tarkuoto kietojo sūrio (puikiai tinka parmezanas, bet tiks ir Džiugas)
- druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Sudėkite į indą peiliu pasmulkintus ridikėlių lapus, česnaką, sūrį, įpilkite truputį aliejaus ir pasmulkinkite smulkintuvu. Įberkite druskos, įpilkite citrinos sulčių ir, pamažu pilant likusį aliejų, susmulkinkite viską iki vientisos masės.
Ridikėlių lapų pesto galite naudoti kaip užtepą. Taip pat tinka makaronų, žuvies, paukštienos patiekalams, sriuboms, įvairiems virtinukams ir panašiems tešliniams dalykėliams gardinti. Galima naudoti kaip padažą salotoms, sumaišius lygiomis dalimis su aliejumi ar majonezu.
Pesto puikiai užsišaldo, tad galite prikaupti vitaminų atsargų žiemai 🙂
Norėdami sužinoti daugiau apie mane ir mano gaminamą maistą apsilankykite bulviukose.lt Instagram puslapyje.
Jums taip pat gali patikti burokėlių lapų pesto su moliūgų sėklomis.
Komentarų nėra