Daržovės/ Mėsa/ Subproduktai

Užkeptos kiaulių kojos su pupų blyneliais

Virtos kiaulių kojos su pupų blyneliais - bulviukose.lt

Užkeptos kiaulių kojos su pupų blyneliais – beveik lietuviškas patiekalas. Pupų blyneliai truputį pagerinti užsieniniais prieskoniai, bet juos galima pakeisti ir lietuviškais. Kuminą – kmynais, kajeną – kalelndra, alyvuogių aliejų – sviestu.

Užkeptos kiaulių kojos:

  • 6 kiaulės kojų
  • 1 svogūno su lukštais
  • 1 morkos
  • Prieskoninės šaknies gabaliuko (saliero, petražolės ir pan.)
  • Kvapiųjų ir juodųjų pipirų grūdeliais
  • Kelių lauro lapų
  • Druskos
  • 5 skiltelių česnako

Pupų blyneliai:

  • 2 stiklinių džiovintų pupų
  • 0,5 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 šaukštų smulkintų petražolių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Žiupsnelio kajeno pipirų
  • 1/3 šaukštelio malto kumino
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 kiaušinių
  • 4 šaukštų miltų
  • Miltų apvoliojimui
  • Aliejaus kepimui

Gaminimo eiga:

Pupas užmerkite ir palikite mirkt per naktį. Kitą dieną, užpylę šviežiu vandeniu, išvirkite. Išvirusias atvėsinkite, išlukštenkite iš luobelių. Sutrinkite išlukštentas pupas smulkintuvu iki rupios konsistencijos. Svogūną, česnako skilteles, petražoles, aliejų ir likusius prieskonius sutrinkite atskirai iki pastos konsistencijos. Sumaišykite trintas pupas su prieskonių pasta, kiaušiniais ir miltais. Drėgnomis rankomis susukite iš pupų masės rutuliukus, apvoliokite miltuose, suplokite, kad forma būtų panaši į blynelių ir kepkite keptuvėje su aliejumi.

Kojas su šepetuku nuplaukite po tekančiu vandeniu. Sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, virkite, kol užvirs. Kai užvirs, vandenį nupilkite, kojas nuplaukite, užpilkite švariu vandeniu, kad apsemtų, ir vėl virkite, kol užvirs (nugraibykite atsirandančias putas). Sumažinkite ugnį iki minimumo, kad vanduo vos judėtų, sudėkite per pusę padalintą svogūną su lukštais, morką, prieskoninę šaknį, pipirų grūdelius, lauro lapus, druską (nepagailėkite, nes paskui truks) ir virkite uždengtame puode 1-1,5 val. arba kol mėsa lengvai atsiskirs nuo kaulų.

Padažui galite panaudokite sultinį, kuriame virė kiaulių kojos. Sultinį perkoškite, užkaiskite ir virkite, kol tūris sumažės trigubai. Tik turėkite omeny, kad tada reikės mažai dėti druskos, nes nugarinus sultinį, jis bus per sūrus. Kojas dasūdykite prieš apkepant orkaitėje.

Išvirtas kojas sudėkite į kepimo indą. Česnako skilteles išspauskite arba susmulkinkite, sumaišykite su keliais šaukštais sultinio padažo ir aptepkite mišiniu kojas. Kepkite iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių arba kol kojos gražiai parus.

Užkeptos kiaulių kojos patiekiamos su pupų blyneliais ir sultinio arba sojos padažais.

Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply